Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


22 november 2004


Onderwerp: politie Noord- en Oost-Gelderland herkent zich niet in kritiek over internetaangifte


De politie in Noord- en Oost-Gelderland (het gebied van Harderwijk tot Winterswijk) is tevreden over het verloop van de internetaangifte en herkent zich dan ook niet in het beeld dat vandaag via sommige media wordt geschetst. Vanaf juni dit jaar hebben niet minder dan 3290 benadeelden van eenvoudige misdrijven zonder daderindicatie via internet aangifte bij deze politieregio gedaan.


Zo'n 25 à 30 % van alle eenvoudige misdrijven wordt in deze politieregio via internet gedaan. Benadeelden van fietsen- of bromfietsdiefstal, auto-inbraken, winkeldiefstal en eenvoudige vernielingen waarbij men niet weet wie de dader is doen op deze wijze aangifte.


Dit aantal overtreft de verwachtingen sinds het begin juli in deze regio is ingevoerd. Ook wordt er richting de politie heel positief gereageerd op de wijze waarop je nu aangifte kunt doen. Het feit, dat men niet naar een politiebureau hoeft wordt als prettig ervaren.


De aangifte kan niet via internet worden gedaan wanneer er een daderindicatie is.


De politie Noord- en Oost-Gelderland verwacht dan ook dat deze wijze van aangifte doen alleen nog maar zal groeien. Voor degenen die de mogelijkheid van aangifte doen via internet nog niet kennen; het is beschikbaar via www.politie.nl


Naast de aangifte via internet wil de politie in deze regio klantvriendelijk en efficiënt werken. Daarom werkt zij met aangifte op afspraak en vaste openingstijden voor alle politiebureaus.. Persoonlijk aangifte doen op het politiebureau kan natuurlijk ook, maar alleen op afspraak.


Een afspraak kan worden gemaakt door middel van een telefoontje naar 0900-8844. Elk politiebureau is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. Deze vrije inlooptijden zijn niet bedoeld om aangifte te doen. Dit om lange wachttijden aan de balie te voorkomen.


Einde bericht.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --