Politie Limburg-Zuid

Datum ( maandag 22 november 2004

Maastricht; politie vindt veel wapentuig tijdens actie preventief fouillering

Tijdens een actie preventief fouilleren die in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Maastrichtse binnenstand werd gehouden nam de politie 72 wapens in beslag.

Bij de controles, die gehouden werden op de Maagdendries en op de Olympiaweg, werden 400 auto's gecontroleerd en 10 personen aangehouden. Op één na werden allen na verhoor weer in vrijheid gesteld.

De wapens die in beslag genomen werden bestonden uit: 17 slagwapens, 30 messen, 6 steekwapens, 1 ketting, 2 gaspistolen, 1 boksbeugel, 7 busjes pepperspray, 2 busjes traangas, 1 vijl, 1 ploertendoder, 3 wapenstokken en 1 nepvuurwapen. Aan boetes werd een bedrag van 5500 Euro geïnd.

Tijdens de controles werden ook twee automobilisten bekeurd omdat zij teveel alcohol op hadden. Aan de actie namen 90 mensen deel van het district Maastricht, diverse ondersteunende diensten, het Openbaar Ministerie en een aantal ambtenaren van de Douane.

Schinveld; Coniferen in brand gestoken

Onbekenden hebben afgelopen weekend tot tweemal in de Margrietstraat in Schinveld coniferen in brand gestoken. In de nacht van vrijdag op zaterdag gebeurde dat met 20 coniferen, terwijl zondagavond 10 coniferen het moesten ontgelden. Van de daders ontbreekt elk spoor. De politie zoekt getuigen.

---- --