Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


22 november 2004


Politie pakt verdachte mannen op.


Twee mannen uit Breda zijn afgelopen nacht (22/11) in Vaassen opgepakt nadat bij een controle op de Laan van Fasna bleek, dat er in hun witte bestelbus een hoeveelheid inbrekersgereedschap lag. De mannen, 28 en 29 jaar oud, reden omstreeks 03.00 uur enkele malen zonder verlichting op verdacht heen en weer. De mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.


Nunspeet - verkeersongeval.

Op zondag (21-11) vond er rond 21.25 uur een aanrijding plaats op de Oosterlaan.
Een 56-jarige automobiliste verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur en botste tegen een geparkeerde auto aan de rechterzijde van de rijbaan. De vrouw klaagde over pijnlijke knieën. De auto's raakten zodanig beschadigd dat ze moesten worden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Ermelo - auto tegen lichtmast.

Op zondag (21-11) rond 12.40 uur botste een 33-jarige automobilist uit Ermelo tegen een llichtmast op de Horloseweg. Door onbekend oorzaak kwam de auto in de rechterberm
terecht en botste tegen een lichtmast. Daardoor verloor de bestuurder de controle over het stuur, kwam in de linkerberm en na tientallen meters lukte het om tot stilstand te komen in de rechterberm. De bestuurder bleef ongedeerd. De auto moest worden weggesleept door een
bergingsbedrijf. De brandweer heeft de gelekte olie verwijderd van het wegdek.


Ermelo - inbraak bibliotheek.

Tussen vrijdag en zondag (19/21-11) werd er ingebroken in een bibliotheek aan de Paul
Krugerweg. Mbv een steen vernielde de dader het raam van het kantoor. Uit een kluis werd een geldkistje gepakt en doorzocht. Ontvreemd werd een onbekend geldbedrag.


Ermelo - kop-staartbotsing.

Op zondag (21-11) vond er rond 19.35 uur een kop-staartbotsing plaats op de Oude Nijkerkerweg. Een 30-jarige automobilist uit Harderwijk had zijn auto tot stilstand gebracht bij de kruising met de Fokko Kortlanglaan toen een 51-jarige automobilist uit Ermelo tegen de achterzijde van zijn auto botste. De Harderwijker werd met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Na controle mocht de man weer naar huis.


Harderwijk - inbraak kantoorpand.

Op zondag (21-11) werden rond 17.55 uur ingebroken in een kantoorpand aan de Emdenmeen. De daders forceerden het slot van de tuinpoort en braken vervolgens op grove wijze de achterdeur open. Het pand werd doorzocht en een aantal goederen werden klaargezet voor vervoer. Vermoedelijk werden de daders op dat moment gestoord en gingen er vandoor onder achterlating van de goederen. Ontvreemd werd een onbekend geldbedrag,


Putten - inbraak woning.

Tussen vrijdag en zondag (19/21-11) werd er ingebroken in een woning aan de Vervoornstraat. De dader kwam binnen door het vernielen van een deurruit.
Ontvreemd werden onder meer sieraden, geld en bankpasjes.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --