Ingezonden persbericht


WatchGuard onthult meest gebruikte strategieën om het management bewust te maken van security

Onderzoek van WatchGuard toont aan dat veel IT-managers nog steeds de AOO-methode gebruiken om draagvlak te creëren

22 november 2004 Onderzoek van WatchGuard Technologies, Inc. (Nasdaq: WGRD), een toonaangevende leverancier van netwerk-securityoplossingen, onthult de meest gebruikte methodes die IT-professionals gebruiken om het senior management te overtuigen de security te verbeteren. Onderzoek onder 150 abonnees van WatchGuard s LiveSecurity Service - IT, netwerk- en securityverantwoordelijken uit het middensegment - toont aan dat zij het meest gebruik maken van: angst, onzekerheid en ontkenning (AOO). Daarnaast zijn veelgebruikte methodes het presenteren van rationele feiten, het afschuiven van verantwoordelijkheid naar het management en aanbevelingen van schrijvers, consultants, of andere externe specialisten. Ook pakken respondenten het probleem zelf aan en vragen daarna pas toestemming.

Bijna de helft (49%) van de respondenten pleit voor de AOO-methode. Om investeringen in securitytechnologie te verantwoorden, schetsen velen doemscenario s waarbij vertrouwelijkheid geschonden wordt, klanten weglopen of claims geëist worden. Het gebruik van angsttactieken kan zijn veroorzaakt door het feit dat meer dan 29% van de respondenten aangeeft dat het management zelden of nooit standaard securityprocedures verandert op basis van aanbevelingen.

Toch zegt 30% dat rationele feiten, waaronder kostenanalyse, productiviteitsstatistieken en vakliteratuur genoeg zijn om een reactie te ontlokken. 51% van de respondenten geeft bovendien aan dat het senior management securityprocedures op basis van hun aanbevelingen in de meeste gevallen of altijd verandert.

Dit onderzoek toont aan dat het middensegment security op veel verschillende manieren benadert. Ondanks grote aanvallen en nieuwe regelgeving zijn organisaties zich nog steeds niet genoeg bewust van bedreigingen. Hoewel vele organisaties security top-down benaderen en erg pro-actief zijn, heeft ook een groot aantal meer argumenten nodig om securityprocedures te implementeren en updaten, zegt Mark Stevens, chief strategy officer bij WatchGuard. Ondersteuning van het management is essentieel bij het beveiligen tegen aanvallen. Organisaties moeten security niet alleen benaderen vanuit een technologiestandpunt, maar zich ook richten op het opleiden van gebruikers en het ontwikkelen en implementeren van een gedegen securitybeleid.

(336 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard is wereldwijd een toonaangevende leverancier van netwerkbeveiliging-oplossingen voor grote tot middelgrote bedrijven. Het bedrijf biedt geïntegreerde, robuuste beveiligingsproducten en -diensten die gemakkelijk toe te passen, te beheren en uit te breiden zijn. De Firebox X serie van uit te breiden, geïntegreerde beveiligingsapparatuur is ontworpen om volledig te kunnen worden geüpgrade als een organisatie groeit en om de beste combinatie te bieden van veiligheid, prestaties, een intuïtieve interface en kosteneffectiviteit. WatchGuard s Intelligent Layered Security architectuur beschermt effectief en efficiënt tegen bedreigingen en biedt de flexibiliteit om additionele beveiligingsfunctionaliteit en diensten van WatchGuard te integreren. Ieder WatchGuard product wordt geleverd met een initieel LiveSecurity Service abonnement, met vulnerability alerts, software updates, beveiliginginstructies van experts en superieure klantenservice waarmee klanten beveiligingszaken de baas kunnen blijven. Meer informatie over WatchGuard kunt u vinden op: www.watchguard.com.

WatchGuard, LiveSecurity and Firebox are either registered trademarks or trademarks of WatchGuard Technologies, Inc. or its subsidiaries in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com

Contactpersonen:
Joost Galema Marco Weeber LEWIS PR voor WatchGuard WatchGuard Benelux +31 (0)40 235 46 00 +31 (0)70 426 22 25

joostg@lewispr.com marco.weeber@watchguard.com