Ingezonden persbericht


Inschrijving Groot Kinderdictee der Nederlandse Taal geopend

Als op maandagavond 13 december Philip Freriks voor de 15e maal het Groot Dictee der Nederlandse Taal op Nederland 3 dicteert, heeft hij juist tevoren bij de NPS op Z@ppelin en het Vlaamse Ketnet voor het eerst de kinderversie gepresenteerd. Kinderen van elf en twaalf jaar die willen meedoen, kunnen zich nu inschrijven voor 'Het Groot Kinderdictee der Nederlandse Taal'.

Het Groot Kinderdictee wordt net zoals de volwassen versie opgenomen in de Eerste Kamer der Staten Generaal op het Haagse Binnenhof. Bij de opnamen zijn bekende Z@ppelin- en Ketnet-presentatoren aanwezig om als jury en correctoren de dictees na te kijken. Cathy Spierenburg (Netcoördinator van Z@ppelin) schrijft het dictee. In totaal kunnen zestig kinderen aan het Groot Kinderdictee deelnemen; deze kinderen komen uit Nederland en Vlaanderen.

De Nederlandse kinderen die mee willen doen, kunnen tot 25 november een selectiedictee maken uit de Kidsweek van 19 november die ook terug te vinden is op www.kidsweek.nl, of surfen naar: www.z@ppelin.nl. Voor de Belgische kinderen is dit: www.ketnet.be. Op deze sites is ook meer informatie over het programma te vinden. Kidsweek doet in Nederland de selectie. De Vlaamse kinderen worden opgeroepen om mee te doen door Ketnet, het Vlaamse televisienet voor kinderen.

Het programma wordt geproduceerd door Men At Work TV-Produkties en Z@ppelin, in samenwerking met de NPS, Ketnet en Kidsweek. Het wordt uitgezonden op 13 december op Z@ppelin om 18.10 uur, in Vlaanderen op Ketnet om 19.20 uur.

Noot voor de redactie

Ingezonden persbericht