Ingezonden persbericht


Hilversum, 22 november 2004

Persbericht

Media-, zorg en beveiligingsdiensten in één pakket

Patio-huurders enthousiast over glasvezelnetwerk

HILVERSUM - De huurders van woningcorporatie Patio reageren enthousiast op het aanbod van Patio om een glasvezelnetwerk aan te leggen. Via dit netwerk kunnen zij voor E 50 in de maand supersnel internetten, kiezen uit tientallenca. 40 tel televisie- en - en radiozenders ontvangen en ook nog goedkoper bellen. Patio wil het netwerk bovendien inzetten voor beveiligings- en zorgproducten.

Een dikke week geleden ontvingen 7501000 willekeurige huurders van Patio een brief met daarbij een folder waarin uitgebreid op de verschillende diensten werd ingegaan. Om deze diensten van XTRAconnection te kunnen aanbieden, moet eerst het kostbare glasvezelnetwerk worden aangelegd. Dat kan alleen als voldoende klanten van Patio deze diensten willen afnemen. Het ziet er nu naar uit dat het streefgetal van 40% gehaald wordt. Directeur van Patio, Leon Bobbe is blij: "We zijn er nog niet helemaal, maar als bewoners zich in dit tempo blijven aanmelden, wordt het Gooi volgend jaar een nog aantrekkelijker vestigingsgebied voor bewoners en bedrijven...".

Nu of nooit
Tot op heden hebben andere Het realiseren van een glasvezelnetwerk is voor mmarktpartijen geen niet glasvezelnetwerk aangelegd aantrekkelijk omdat de investeringen niet op korte termijn terugverdiend kunnen worden. er geen geld mee verdiend kan worden. Het netwerk kan dus alleen van de grond komen als de eerste investeringen worden gedaan door een partij die vooral een maatschappelijke winst wil behalen. Daarom ondersteunt Patio dit product. Als 40 % van de huurders de diensten willen afnemen zal Patio in Naarden, Hilversum en Bussum zelf eenhet glasvezel tot in de woning aanleggen. Dat is een investering vier miljoen euro, die Patio de komende jarenop de lange termijn verwacht terug te verdienen. (waarmee?)

Zorg en beveiliging
Naast de aantrekkelijke mediadiensten die het glasvezelnetwerk aanbiedt, is het voor Patio vooral belangrijk dat zorgbehoevenden mensen die zorg nodig hebben via dit netwerk langer in hun eigen vertrouwde woning kunnen blijven wonen. Via zorgproducten als zorgadvies, contact met een verpleegkundige via het beeldscherm, voorlichting, het regelen van bezoek aan huis door een hulpverlener en alarmering bij noodsituaties, wordt het voor zorgbehoevenden makkelijker gemaakt om thuis te blijven wonen. Daarnaast wil Patio het netwerk ook inzetten om wooncomplexen veiliger te maken door het plaatsen van beveiligingscamera's in gemeenschappelijke ruimten.

Noot voor de pers,