BRUNEL NEDERLAND

Brunel Legal breidt activiteiten van Legal Risk Management uit

Brunel Legal breidt activiteiten van Legal Risk Management uit Exclusieve samenwerking Brunel Legal en Effacts B.V.

Amsterdam, 22 november 2004 Brunel Legal en Effacts B.V. kondigen een exclusieve samenwerking aan op het gebied van Legal Risk Management. Brunel Legal is gespecialiseerd in arbeidsbemiddeling van juristen. Effacts ontwikkelt specialistische software voor juridische informatiesystemen, zoals contractmanagement en vennootschapsbeheer. Sinds begin 2004 hebben Brunel Legal en Effacts gewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwe dienst Legal Risk Management; het beheersen van rechten en plichten van ondernemingen. Effacts biedt de specialistische technische knowhow en Brunel Legal doet de projectbegeleiding en biedt juridische kennis en capaciteit. Het belang van Legal Risk Management wordt steeds groter voor bedrijven, en is een onderwerp van gesprek op bestuursniveau. Uit onderzoek is ook gebleken dat juristen bevestigen dat eigen gebrek aan kennis en inzicht van juridische risico's, (financiële) schade toebrengt aan de organisatie.

Een gemiddeld grote onderneming heeft al snel meer dan duizenden verschillende rechten en plichten. Dit brengt grote juridische risico's met zich mee te meer omdat veel bedrijven hierin geen inzicht en overzicht hebben. Brunel Legal adviseert en ondersteunt bedrijven met haar dienst Legal Risk Management bij het inventariseren en registreren van deze rechten en plichten. Samen met de opdrachtgever worden 3 stappen doorlopen; het in kaart brengen en vastleggen van alle rechten en plichten en het uitvoeren van een analyse hierop. Voor de registratie en het beheer is specialistische software ontwikkeld door Effacts. Dit vereenvoudigt de controle van juridische risico's. Middels rapportages worden talloze mogelijkheden voor het management geboden.

Afgelopen jaar zijn diverse trajecten van start gegaan, zoals bij een landelijke woningcorporatie en een internationaal telecombedrijf. Voor een energieproducent begeleidt Brunel Legal op dit moment een overgang van het bestaande informatiesysteem naar de nieuwe Legal Risk Management oplossing.

Brunel Legal verwacht dat de belangstelling voor Legal Risk Management in de nabije toekomst alleen maar toeneemt, omdat bestuurders zich steeds beter bewust worden van gevolgen van juridische risico's die ze lopen. Het minimaliseren van de risico's door inzicht en overzicht te creëren komt hoog op de agenda te staan.