Ingezonden persbericht


Nieuw partnership onderstreept sterke positie Samsung als aanbieder van totaaloplossingen

Samsung sluit contract Versatel voor levering 'next-generation' netwerk

Delft, 22 november 2004 - Versatel heeft met Samsung een contract gesloten voor de levering van een 'next-generation' netwerk in de Benelux en Duitsland op basis van de nieuwste wired en wireless telecommunicatietechnologie de komende drie jaar. Hong Soon-Ho, Vice President van de Telecommunications Division van Samsung Electronics en Raj Raithatha, CEO van Versatel Telecom International, hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst hierover ondertekend.

De oplossing die Samsung aanbiedt, bestaat uit de levering, integratie en installatie van diverse next-generation netwerkcomponenten, zoals softswitches, trunk gateways, DSLAMs (Digital Subscriber Line Access Multiplexers) en ethernetswitches. Samsung verschaft ook de IP settopboxen voor 'triple play' diensten (radio, televisie en breedbandinternet over één netwerk), broadcastservers en VoIP-terminals.

Versatel verwacht als full-service telecommunicatie-operator dat zij door de samenwerking met Samsung de markt van triple play diensten met succes kan betreden. Ook Samsung breidt met dit partnership haar reikwijdte uit. Met dit type projecten toont de onderneming aan dat zij verder gaat dan de fabricage en de verkoop van producten. Samsung wil een betekenisvolle rol spelen als strategisch partner die alomvattende netwerken voor serviceoperators ontwerpt en bouwt.

Samsung en Versatel gaan nu officieel een strategische relatie aan voor het ontwerp en de levering van next-generation netwerken en diensten , aldus Patrick Bosschart, Business Manager van de Telecommunication Network Division van Samsung Electronics Benelux. Door ons leiderschap in consumentenelectronica, toegangs- en IP-technologieën en onze ruime ervaring in het ontwerp en de integratie van grootschalige netwerken voor service-operators, hebben wij het voorrecht Versatel te ondersteunen om met een nieuwe generatie op IP-gebaseerde geavanceerde diensten een grote voorsprong op de concurrentie te nemen. Bosschart vervolgt: Het project is van grote betekenis voor ons. Wij tonen de wereld hiermee aan dat wij next-generation netwerken kunnen bouwen en diverse gerelateerde infrastructuren kunnen verschaffen. Wij hebben dan ook de ambitie deze markt wereldwijd te bestormen.

Samsung Electronics

Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en behaalde in 2003 een totale omzet van US$ 36,4 miljard en een nettowinst van US$ 5 miljard. Bij de onderneming zijn 88.000 medewerkers actief op 89 locaties in 46 landen. Samsung bestaat uit zes business units: Corporate Technology Operations, Digital Appliance Business, Digital Media Business, LCD Business, Semiconductor Business en Telecommunication Network Business. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van kleurenbeeldschermen, kleurentelevisies, geheugenchips, TFT-LCD displays en videorecorders en is een van de snelst groeiende merken ter wereld. In de Benelux brengt Samsung Electronics Benelux telecommunicatieproducten, PC-randapparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Op de vestigingen in Delft en het Belgische Wommelgem werken circa 100 mensen. Meer informatie over Samsung is te vinden op www.samsung.nl.



Ingezonden persbericht