Politie Zaanstreek-waterland


20:43 21-NOV-04
ASSENDELFT, DORPSSTRAAT
Grove inbraak woning
De politie stelt een onderzoek in naar een woninginbraak gepleegd op zondagavond tussen 18.00 en 20.45 uur in Assendelft Zuid. De achterdeur is met grof geweld opengebroken en uit de woning is een televisie meegenomen. De bewoner meldde dat de afgelopen dagen diverse malen opgebeld is terwijl er niets werd gezegd.

10:19 22-NOV-04
WORMERVEER, MARKTSTRAAT
Gokkasten opengebroken
Bij een inbraak in een horecagelegenheid zijn de achterdeur en een binnendeur opengebroken. In de zaak zijn met een schroevendraaier twee gokkasten opengebroken en is het aanwezige geld meegenomen.

10:39 22-NOV-04
ZAANDAM, PRINSENSTRAAT
Winkeldief eet bewijs op
De politie heeft een 33-jarige man uit Zaandam aangehouden die wordt verdacht van winkeldiefstal. Winkelpersoneel zag dat de man een pak koeken leeg at. De man had geen geld bij zicht en zijn pinpas was ook leeg. Na verhoor is de man met een bekeuring van 125 euro weggestuurd.

08:42 22-NOV-04
ZAANDAM, ZOMERDIJK

Van wie is het aanrechtblad?

De politie heeft een 47-jarige man uit Amsterdam aangehouden die even tevoren een roestvrij stalen aanrechtblad heeft ingeleverd bij een schroothandel. De Amsterdammer verklaarde dat hij het blad van een aannemer heeft gekregen. Een 48-jarige man uit Zaandam deed echter bij de politie aangifte van diefstal van het aanrechtblad bij zijn garagebedrijf in de Achtersluispolder. De politie onderzoekt wie de waarheid heeft verteld.

17:22 21-NOV-04
WORMERVEER, NED BENEDICTWEG, PRINS CLAUSBRUG

Auto aan stukken

Een 22-jarige Zaandammer is zonder kleerscheuren uit het wrak van zijn auto gestapt na een aanrijding. Hij reed vanaf de Ned Benedictweg de Prins Clausbrug op in de richting van Wormer. Op de brug slipte de auto volgens de bestuurder door gladheid en boorde zich in de brugleuning. Het verkeer over de brug is ongeveer drie uren gestremd geweest.

09:26 22-NOV-04
BROEK IN WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247

Bus te water na dodelijk ongeval

Bij een frontale aanrijding tussen een personenauto en een autobus van het streekvervoer is de bestuurder van de personenauto, een 22-jarige man uit Noordbeemster, om het leven gekomen. De personenauto reed in de richting van Amsterdam en is door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft gekomen. Daar reed de bus in de richting van Monnickendam. Na de aanrijding reed de bus aan de rechterkant de sloot in. Er zaten geen passagiers in de bus en de chauffeur kon ongedeerd aan de kant komen. De verkeersdienst van de politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. De Provincialeweg is door de berging van de bus tot in de middag afgesloten geweest.


11:54 22-NOV-04
PURMEREND, GILDEPLEIN

Agressieve winkeldief aangehouden

De politie heeft een 34-jarige Purmerender aangehouden nadat hij in een supermarkt is betrapt op diefstal. In de winkel zou de man de bedrijfsleider hebben geslagen, bedreigd en uitgescholden. Na de aanhouding, tijdens het transport naar het bureau, heeft de man de agenten bedreigd en uitgescholden. De verdachte is ingesloten.

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-221104

19:35-01:30 20/21-NOV-04
OOSTZAAN, KERKSTRAAT
ZAANDAM, HOGENDIJK/PEPERSTRAAT
WORMERVEER, NED BENEDICTWEG

Vijf drankrijders

Vier medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden zaterdag- en zondagavond alcoholcontroles op diverse wegen in Zaanstad. In totaal werden 248 bestuurders aan de kant gezet. Vier van hen hadden teveel gedronken. Op de Hogendijk in Zaandam was het op beide avonden raak; twee Zaandammers werden van de weg gehaald omdat zij een slok op hadden. Een van de twee, een 42-jarige automobilist, had twee keer zoveel drank op als is toegestaan. Hij kan rekenen op een boete van minimaal 300 euro. De andere twee drankrijders werden aangehouden op de Peperstraat in Zaandam en de Kerkstraat in Oostzaan. Op de Kerkstraat werden verder nog vier automobilisten bekeurd voor het onnodig mistlicht voeren, te hard rijden (2x) en het rijden in een onverzekerde auto die bovendien niet APK gekeurd was.
Ten slotte hielden agenten van het wijkteam zondagochtend ook nog een drankrijder aan. Omstreeks halfzes liep een 32-jarige vrouw uit Amsterdam op de Burcht in Zaandam tegen de lamp.

05:35 21-NOV-04
PURMEREND, LINNAEUSLAAN

Drankrijder valt op door rijgedrag

In Purmerend werd zondagochtend vroeg een 45-jarige automobilist uit Purmerend aangehouden. De politie kreeg een melding van een bestuurder die vermoedelijk onder invloed over de Jaagweg reed. Op de Linnaeuslaan werd de man aan de kant gezet voor een blaastest. Bij het aanspreken van de bestuurder werd duidelijk dat er inderdaad wel eens teveel drank in het spel zou kunnen zijn, de man sprak namelijk met dubbele tong. Een blaastest bevestigde vervolgens dat de alcohollimiet was overschreden. De drankrijder kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.

21-NOV-04
ASSENDELFT, PROVINCIALEWEG PURMEREND-BUITENHUIZEN

Diverse overtredingen tijdens verkeerscontrole

Op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen (N246) in Assendelft hielden medewerkers van het verkeershandhavingsteam zondagochtend en -middag een verkeerscontrole. In de ochtenduren werd alleen op snelheid gelet. Met behulp van een radarauto werden hardrijders vastgelegd. Slechts enkele bestuurders reden harder dan de toegestane 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km per uur. In de middag werd op diverse zaken gelet. Overtreders werden aan de kant gezet en direct bekeurd. Zestien bestuurders kregen een boete. De helft van de boetes betrof het niet dragen van de autogordel (45 euro). De overige overtredingen liepen uiteen van bellen tijdens het rijden (140 euro) tot het rijden met een lekke uitlaat (95 euro) en met folie beplakte ramen (95 euro).


---- --