3 e persbericht van maandag 22 november 2004

Eindhoven 22-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto gestolen

Vanaf de Europalaan is in de nacht van zondag op maandag een auto gestolen. Het gaat om een zwarte Skoda Superb (33-LJ-GV).

Helmond: Lastige automobilist opgepakt

Een man van 31 jaar uit Helmond is maandagmiddag rond 13.30 uur aangehouden na een aanrijding op de Vossenbeemd. Hij was daar met zijn auto tegen de wagen van een 60-jarige man uit Liessel gereden. De toedracht van de aanrijding is nog onduidelijk. Toen de politie ter plaatse kwam en de Helmonder wilde controleren, werkte deze niet mee. Agenten hebben vervolgens pepperspray en de wapenstok moeten gebruiken om de man onder controle te krijgen. Na zijn aanhouding bleek op het bureau dat de man een alcoholpromillage van 1,45 had. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Someren: Dronken automobilist aangehouden

Tegen een man van 23 jaar uit Someren is maandagochtend proces-verbaal opgemaakt omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde en een ongeval veroorzaakte. Toen de man rond 7.15 uur op de Kerkendijk reed, kwam hij op de verkeerde weghelft terecht. Daar botste hij frontaal op de wagen van een 27-jarige man uit Budel. Beide wagens kwamen in de berm terecht. Door de botsing verloor de wagen van de man uit Someren een wiel, dat op de weg bleef liggen. Een man van 39 jaar uit Someren reed daar vervolgens met zijn wagen bovenop. Er was alleen materiële schade; er raakte niemand gewond. De 23-jarige man bleek op het bureau een alcoholpromillage van bijna 1,25 te hebben, waarvoor hij een proces-verbaal kreeg.

Liessel: Proces-verbaal voor rijden onder invloed

Een 25-jarige man uit Liessel is maandagochtend rond 0.45 uur in zijn woning aangehouden. Hij reed kort daarvoor met zijn auto op de Straatsebaan tegen een boom, waarna hij door bekenden naar huis werd gebracht. De auto van de man bleef achter, waardoor de politie diens identiteit kon achterhalen. De man is vervolgens aangehouden en meegenomen naar het bureau. Uit een ademanalyse bleek dat hij een alcoholpromillage van ruim 1,20 had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en voor het verlaten van de plaats van een aanrijding.

Gemert: Vogels gestolen

Uit een volière in een tuin aan de Predikherenstraat zijn 16 gele kanaries weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van zondag op maandag. Het gaas van de kooi is kapot geknipt.