Plan Nederland

Burgemeester Kamphuis en Idol Irma openen Plan-karavaan

Top Left of Picture Frame Top of Picture Frame Top Right of Picture Frame Side Left of Picture Frame Side Right of Picture Frame Bottom Left of Picture Frame Bottom of Picture Frame Bottom Right of Picture Frame

AMSTELVEEN, 22 november 2004 - `Wat ben jij van plan?' Met deze boodschap gaat de kindgerichte ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland het land in om aandacht te vragen voor de situatie van kinderen in ontwikkelingslanden. Amstelveen is de eerste gemeente die de Plan-Karavaan aandoet. Burgemeester mr. M.H. Kamphuis van Amstelveen en Idol Irma openden vanmorgen in het raadhuis van Amstelveen de Plan-Karavaan.

De opening van de Plan-Karavaan in Amstelveen werd door ongeveer vijftig mensen bezocht. Burgemeester Kamphuis sprak zijn waardering uit voor het initiatief van Plan: "Plan staat voor een goed voornemen, een goed idee, een doelgericht perspectief. Ik vind het heel belangrijk dat er extra aandacht is voor kinderen. Het zijn kinderen die de maatschappij scheppen waarin wij in de toekomst leven. Bewustwording is van groot belang bij het aanpakken van misstanden en problemen".
Top Left of Picture Frame Top of Picture Frame Top Right of Picture Frame
Side Left of Picture Frame Side Right of Picture Frame Bottom Left of Picture Frame Bottom of Picture Frame Bottom Right of Picture Frame

Layana Mokoginta van Plan Nederland bedankte burgemeester Kamphuis voor de gastvrijheid van Amstelveen om de Plan-Karavaan te ontvangen. Over bewustwording merkte zij verder op dat dat wat Plan betreft veel verder gaat dan alleen bewustwording in Nederland. "Plan probeert de levens van kinderen in extreem moeilijke omstandigheden te verbeteren. Mensen die dag in dag uit alleen maar bezig zijn met overleven, realiseren zich hun mogelijkheden niet. De kinderen die in Indonesië meededen aan het project IDOLS ervoeren dat er meer is dan hun dagelijkse ellende. Ze deden een kostbare positieve levenservaring op".

Irma, de Nederlandse zangeres die bekend werd dankzij het talentenprogramma Idols, vertelde over het idool-zijn. "Het is heel vreemd als opeens iedereen iets van je wil. Maar het is geweldig dat ik nu kan doen wat ik het liefste doe: zingen. Ook vind ik het fijn dat ik nu eindelijk een steentje kan bijdragen aan het helpen van kansarme kinderen. Vroeger toen ik heel klein was had ik wel ideetjes om speelgoed in te zamelen en dat naar Afrika te sturen. Ik denk dat bewustwording zo begint, maar door grote groepen mensen bewust te maken van de noodzaak te helpen, bereiken we natuurlijk veel meer".

Top Left of Picture Frame Top of Picture Frame Top Right of Picture Frame Side Left of Picture Frame Side Right of Picture Frame Bottom Left of Picture Frame Bottom of Picture Frame Bottom Right of Picture Frame

De opening van de Plan-Karavaan werd afgesloten door de onthulling van een speciaal voor de fototentoonstelling gemaakt afval-monument. Ook kreeg burgemeester Kamhuis van Irma als eerste het Plan-boek overhandigd. Dit is een doorgeefboek waarin Amstelveners antwoord kunnen geven op de vraag "Wat ben jij van plan?"

De Plan-Karavaan splitste zich na de opening op. Een deel blijft in het gemeentehuis: tot januari 2005 is hier de fototentoonstelling `Idols. Children of the dumpsite' te bezichtigen. Een speciale Plan-bus zal deze hele week op Plein Nieuw Voorland (winkelcentrum Stadshart) informatie verstrekken aan voorbijgangers. Amstelveners kunnen er bij Plan Nederland op de koffie komen. Vrijwilligers praten openhartig over hoe het is om Plan-sponsor te zijn, Plan-medewerkers vertellen over de programma's van Plan en er wordt een gratis krant uitgedeeld. Een tweede Plan-bus rijdt langs middelbare scholen om het lespakket `Rap4Rights' onder de aandacht te brengen.Tenslotte nodigt Plan Nederland geïnteresseerden uit om aanstaande zondag naar de film `Echoes of War' te komen in Cinema Amstelveen.