Politie Haaglanden

Laat niet zomaar iemand binnen

Haaglanden 22-11-2004 - Op donderdag 11 en 18 november hebben studenten van het Mon3aancollege, studierichting Veiligheid, samen met preventiemedewerkers en wijkagenten van Politie Haaglanden, van de bureaus Overbosch en Leidschendam-Voorburg een preventieactie gehouden tegen babbeltrucs. Omdat veelal senioren de dupe worden van babbeltrucs, werden op de locaties Mariahoeve (Overbosch), Duivenvoorde en de Tol (leidschendam-Voorburg) diverse flatcomplexen bezocht.

De actie had tot doel de bewoners van de bezochte flats bewust te maken dat je niet zomaar voor iedereen de toegangsdeur van de flat moet opendoen.
De studenten gebruikten allerlei 'creatieve' smoezen bij hun poging om binnen te komen in de flats. De smoezen varieerden van 'ik ben een schoorsteenveger' tot 'ik ben een medewerker van het schoonmaakbedrijf'. In totaal kregen in twee dagen tijd, zo'n 1100 flatbewoners preventieadvies van de politieagenten en de studenten. De acties werden zowel door de bewoners als de studenten als zeer positief ervaren.