LAD

Onderhandelingen CAO Jeugdhulpverlening afgebroken

Al vrij snel werd duidelijk dat de werknemersorganisaties met MOgroep geen overeenstemming konden bereiken over de CAO Jeugdhulpverlening 2004 en een CAO-akkoord onmogelijk was. Belangrijk punt was en is de eindejaarsuitkering. Volgens MOgroep kan een CAO-akkoord alleen worden bereikt als de kosten van de stijging van de eindejaarsuitkering als gevolg van de uitspraak van de rechter gedeeltelijk worden verrekend met de beschikbare financiële onderhandelingsruimte voor dit jaar.

Ongewijzigde CAO
Afgelopen vrijdag werd na een aantal uren het CAO-overleg afgebroken. Het gevolg is een vrijwel ongewijzigde CAO Jeugdhulpverlening, waarbij:

* MOgroep verplicht is de (verhoogde) eindejaarsuitkering van in totaal 4,2% en 0,45% resultaatafhankelijk in december 2004 uit te betalen.
De uitspraak van de rechter in het kort geding op 7 oktober 2004 is namelijk uitvoerbaar bij voorraad. Dit betekent dat het onlangs ingestelde hoger beroep van MOgroep geen opschortende werking heeft. Indien het Gerechtshof voor eind december 2004 de werkgeversorganisatie in het gelijk stelt, zal deze verplichting niet bestaan. Volgt de uitspraak pas in 2005 en wint MOgroep het hoger beroep, dan kan de werkgeversorganisatie maximaal 1% van de eindejaarsuitkering verrekenen;

* de CAO Jeugdhulpverlening 2004 op een aantal onderdelen wordt gewijzigd, zoals de indexatie van vergoedingsbijdragen en verdeling van de stijging van de PGGM-pensioenpremie op basis van 50% werkgever en 50% werknemer.

Zodra de uitspraak in het hoger beroep bekend is, leest u dat uiteraard op deze site!

Laatst gewijzigd: 22-11-2004