Gemeente Hoorn


Wandelroute Blauwe Berg tijdelijk veranderd

Persbericht d.d.: 22 november

Een gedeelte van een wandelroute op de Blauwe Berg is tijdelijk gewijzigd, omdat een brug die eindigt bij de bouwput van de nieuwbouw van het Regionaal Historisch Centrum (RHC) is afgesloten. Het voetpad is op deze manier voor de duur van de bouw, dus tot januari 2006, voor een gedeelte niet meer toegankelijk.

De brug verleggen was geen optie. Deze is technisch in slechte staat en kan alleen al daardoor niet verplaatst of hergebruikt worden, zonder dat er ingrijpende onderhoudswerken aan worden verricht. Ook is gebleken dat de huidige brug niet voldoet aan de eisen die het bouwbesluit aan een brug stelt. Een verplaatste brug moet gezien worden als een nieuwe voorziening en moet voldoen aan de huidige voorschriften.

Om ongeveer dezelfde route te kunnen volgen, moet nu gebruik worden gemaakt van een stukje parallelweg langs de Provincialeweg, S9. Vervolgens kan men bij de slagboom weer de Blauwe Berg op. In de nieuwe situatie, als de bouw van het RHC klaar is, wordt een compleet nieuwe brug aangelegd en de oorspronkelijke route weer in ere hersteld.

---