Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

22/11/04 Nieuwe adjudant Hare Majesteit de Koningin

Kapitein-luitenant ter zee van de Elektrotechnische Dienst ir. A.S. de Kleijn is met ingang van 22 november benoemd tot Adjudant van Hare Majesteit de Koningin. Hij volgt Luitenant-kolonel der Mariniers J.A. Dijkstra op die met ingang van 1 januari zal worden benoemd tot Intendant der Koninklijke Paleizen en Algemeen Beheerder Koninklijke Landgoederen 'De Horsten'.

Na afronding van zijn middelbare schoolopleiding en de beroepsopleiding aan het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM), werd De Kleijn in 1987 benoemd tot Officier van de Elektrotechnische Dienst. In 1991 werd hij geplaatst bij de onderhoudsdienst van de Groep Maritieme Patrouille Vliegtuigen op het Marinevliegkamp Valkenburg. Naast zijn werkzaamheden als maintenance engineer avionica heeft hij in deze periode de opleiding tot elektro-technisch ingenieur aan de TU Delft gevolgd, die hij in 1992 afrondde in de studierichting computertechniek.

In 1996 volgde een plaatsing bij het projectbureau NH-90, de ontwikkeling van een nieuwe helikopter voor de Koninklijke Marine. In 1999 werd hij geplaatst aan boord van het geleidewapenfregat Hr.Ms. Tromp als hoofd wapentechnische dienst. Van 2000 tot 2003 was hij belast met de functie projectofficier NATO Seasparrow bij de Directie Materieel Koninklijke Marine te Den Haag. In deze functie was hij het internationale aanspreekpunt voor Nederland voor alle zaken betreffende het Seasparrow anti-luchtdoel geleidewapensysteem.

In het studiejaar 2003/2004 volgde hij de opleiding Hogere Krijgskundige en algemene Vorming (HKV) bij het Instituut Defensie Leergangen te Rijswijk. Na afloop van deze opleiding werd hij geplaatst bij de Directie Personeel Koninklijke Marine in Den Haag in de functie van Personeelsmanager.