Ingezonden persbericht

Netd@ys Europa 2004

Toon jezelf aan Europa

AMSTERDAM, 20041008 -- Netd@ys is een initiatief van de Europese Commissie om Europese jongeren samen te brengen en hen de mogelijkheid te bieden om samen 'nieuwe media' projecten op te zetten. Hoogtepunt is de 'Netd@ys week', van 22 tot 27 november 2004, tijdens welke de jongerenprojecten op nationaal en internationaal niveau voorgesteld zullen worden.


Jongeren worden aangemoedigd om deel te nemen aan Netd@ys. Dit maakt het initiatief ideaal voor scholen, jeugdclubs, universiteiten, NGO's, culturele instituten en jongerengroepen. Wanneer u leraar bent, moet u uw leerlingen deze mogelijkheid bieden om te leren, groeien en interactief te zijn met andere jongeren over de hele wereld.

Zoals het thema 'Een dialoog tussen culturen' al aangeeft, zijn we op zoek naar deelnemers die nieuwe technologieën gebruiken om tradities, culturen en erfgoed in Europa en daarbuiten te bestuderen. De deelnemers kunnen projecten indienen die gebaseerd zijn op het thema 'dialoog' en gebruik maken van 'beelden' - foto's, films, video's en nieuwe media.

Als deelnemer aan Netd@ys kun je bij de Europese Commissie via de Netd@ys-website een Netd@ys-label aanvragen. Het label is een merknaam die staat voor kwaliteit en bewijst dat je deel uitmaakt van het belangrijkste Europese initiatief om online technologie op het vlak van onderwijs en vorming te promoten.

Kijk voor meer informatie op www.netdayseurope.org




Ingezonden persbericht