Gemeente Bladel


impressie

Inspraak bouwproject 49 appartementen locatie voormalige gemeentehuis te Hapert

Uitgebreide presentatie tijdens Woningmarkt op 28 november in het gemeentehuis te Bladel en op 1 december in gemeenschapshuis Den Tref te Hapert

Van 22 november tot en met 20 december 2004 is er gelegenheid om schriftelijk of mondeling te reageren op een bouwplan voor 49 appartementen op de locatie van het voormalige gemeentehuis aan de Arnold van Rodelaan te Hapert. Gedurende de inspraakperiode kunt u het concept ruimtelijke onderbouwing met de voorlopige ontwerptekeningen van het plan bekijken bij de Centrale Balie in het gemeentehuis. Op 1 december wordt om 20.00 uur een informatie-/inspraakavond georganiseerd in gemeenschapshuis Den Tref te Hapert. Direct omwonenden krijgen hiervoor een uitnodiging in de brievenbus ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. Ook wordt het plan tijdens de Woningmarkt op 28 november 2004 van 13.00 tot 17.00 uur in het gemeentehuis uitvoerig toegelicht.

Het project

Het project bestaat uit 49 koopappartementen in verschillende prijsklassen voor starters en senioren. De appartementen worden gebouwd op de plek waar nu het voormalige gemeentehuis van de ge-meente Hoogeloon c.a. staat, aan de Arnold van Rodelaan te Hapert. Het geheel zal bestaan uit vier met elkaar verbonden afzonderlijke gebouwen. Deze krijgen vier bouwlagen, waarvan de bovenste terugligt. De vier afzonderlijke gebouwen worden allemaal voorzien van een lift. De appartementen staan in een groene omgeving. Onder het complex wordt een parkeerkelder aangelegd met 68 par-keerplaatsen voor de bewoners. Verder wordt een openbare parkeerplaats aangelegd met 14 par-keerplaatsen voor bezoekers en de omwonenden. In het verlengde van de Julianalaan wordt een openbaar pad aangelegd naar het park.

Belangstellendenregistratie

Afhankelijk van het verloop van de inspraakprocedure, start na 20 december 2004 zo spoedig mogelijk de belangstellendenregistratie. Een publicatie hierover vindt u te zijner tijd terug in de Lantaarn.

Inspraak en informatie

Het gemeentebestuur wil voor dit project vrijstelling verlenen op grond van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In het nieuwe bestemmingsplan Kom Hapert wordt voor dit project een passende bestemming opgenomen. Voordat de vrijstellingsprocedure start, krijgt iedereen gelegenheid om een inspraakreactie te geven op het plan. Op 1 december om 20.00 uur wordt een
informatie-/inspraakavond georganiseerd in gemeenschapshuis Den Tref te Hapert. Alle belangstellenden zijn van harte welkom. Direct omwonenden krijgen binnenkort een uitnodiging toegestuurd. Ook wordt het plan tijdens de Woningmarkt op 28 november 2004 van 13.00 tot 17.00 uur in het gemeentehuis uitvoerig gepresenteerd door de architect.

De door de Welstandscommissie goedgekeurde tekeningen en de (concept) ruimtelijke onderbouwing liggen van 22 november tot en met 20 december 2004 ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis te Bladel. In de informatieruimte in de hal van het gemeentehuis zijn de tekeningen opgehangen.

Tot uiterlijk 20 december 2004 kunt u over dit plan zowel mondeling als schriftelijk een inspraakreactie kenbaar maken. Een mondelinge reactie kunt u doorgeven aan de Centrale Balie en tijdens de inspraak/informatieavond. Een schriftelijke reactie kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 5530 AA te Bladel. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de heer B. van Gerwen of de heer C. van Hintum van de afdeling VROM, tel. 361687 of 361691.

---