Ordina Beheer NV

home english contact disclaimer privacy statement zoek:

Home > Nieuws & evenementen > Ordina bevestigt haar recent serieus getoonde interesse in PinkRoccade
Nieuws
Ordina bevestigt haar recent serieus getoonde interesse in PinkRoccade

In de context van de recente aankondiging van de voorgestelde combinatie tussen Getronics N.V. en PinkRoccade N.V. ("PinkRoccade") en in reactie op de naar aanleiding daarvan in de markt gesuggereerde interesse van Ordina N.V. ("Ordina") in het mogelijk uitbrengen van een openbaar bod op alle uitstaande aandelen PinkRoccade, voelen wij ons genoodzaakt alle belanghebbenden te informeren over de contacten die hebben plaatsgevonden tussen Ordina en PinkRoccade.

Ordina heeft in de periode van medio september tot de laatste dagen van oktober meerdere malen contact gehad met PinkRoccade aangaande een mogelijke combinatie van de twee ondernemingen. Ordina heeft bij bestuur en commissarissen van PinkRoccade een uitgewerkte businesscase neergelegd, alsmede een indicatief voorstel voor een vriendelijk bod op alle uitstaande aandelen in PinkRoccade van in totaal EUR 350 miljoen in contanten. Ons voorgestelde bod was, zoals gebruikelijk in dergelijke transacties, onder meer afhankelijk van de mogelijkheid om een boekenonderzoek uit te voeren.

De belangrijkste redenen voor onze serieus getoonde interesse in PinkRoccade liggen in lijn met onze strategische ambities. De door ons uitgewerkte businesscase is gebaseerd op publiek bekende informatie over PinkRoccade en onze visie op toekomstige marktontwikkelingen:

* Het bouwen van een nationaal kampioen op terreinen van grote toekomstige groei in IT-services

* Complementariteit in klanten met goede mogelijkheden voor cross selling
* Vooraanstaande positie in Finance, Public en Healthcare
* Gebalanceerd portfolio met circa 40% in IT en Business Process Outsourcing
* Significante kostensynergie

* Gezonde financiële outlook

De mogelijkheid tot het uitvoeren van een boekenonderzoek is ons echter niet door PinkRoccade geboden.

Dit bericht is een reactie op signalen dat in de markt bekend is dat we het bedoelde voorstel aan PinkRoccade hebben gedaan. Hiermee wordt niet een openbaar bod op de aandelen in PinkRoccade gedaan of een voornemen daartoe aangekondigd.

Over Ordina
Ordina is met haar jaaromzet van EUR 345 miljoen (2003) een van de grootste beursgenoteerde dienstverleners in de Nederlandse markt voor Informatie en Communicatie Technologie en management consultancy. Ordina profileert zich nadrukkelijk als partner van de klant. Met onderscheidende business proposities en superieure vakkennis wil Ordina waarde toevoegen aan de business van klanten. Ordina is cross industry actief op de gebieden Enterprise Solutions, System Integration & Development, Application Management, Technical Automation en Infrastructure Solutions. Kennis en kunde voor branche specifieke oplossingen zijn geconcentreerd in de sectoren Finance, Public, Trade,Transport & Industry (TTI) en Energy, Telecom & Media (ETM). Ordina is opgericht in 1973 en telt ruim 3.500 medewerkers. Het aandeel Ordina N.V. is genoteerd aan de Euronext Amsterdam.