ICT Automatisering NV

PERSBERICHT pagina's: 1

Barendrecht, 22 november 2004

ICT VERWACHT CIRCA 35% NETTOWINSTSTIJGING VOOR HEEL 2004

ICT Automatisering N.V. (ICT) heeft het derde kwartaal van 2004 goed afgesloten. Op basis van de ontwikkelingen in de eerste negen maanden van 2004 en de verwachtingen voor de rest van het jaar verwacht ICT voor heel 2004 een stijging van de nettowinst van circa 35%, in plaats van de eerder uitgesproken verwachting van ten minste 20%. De reden voor deze bijstelling is dat enerzijds de lagere personeelsbezetting een positief effect heeft op de kosten, terwijl anderzijds het marktherstel, wat zich lijkt voort te zetten, zorgt voor een verbeterde bezettingsgraad.

Nadat in de eerste helft van het jaar bij ICT Solutions de marktomstandigheden verbeterden, is nu ook bij ICT Embedded een omslag in de markt waar te nemen. Wel bestaan binnen ICT Embedded nog steeds grote verschillen tussen de verschillende deelmarkten. Zo bevindt Automotive zich nog steeds in een moeilijke markt, maar per saldo lijkt voor heel ICT Embedded het herstel nu toch door te zetten. ICT is door haar efficiënte organisatie en de nog steeds relatief lage bezettingsgraad in staat om direct van dit marktherstel te profiteren.

Per 1 oktober 2004 bedroeg het aantal medewerkers 748, een daling van 33 ten opzichte van 30 juni 2004 (781). Zoals aangekondigd bij de publicatie van de halfjaarcijfers is in de tweede helft van 2004 gestart met het werven van personeel voor ICT Solutions. Daarnaast wordt gezocht naar mensen met specifieke kennis en ervaring voor ICT Embedded. Ondanks deze wervingsacties zal, door eerder genomen maatregelen in het personeelsbestand, het aantal personeelsleden per saldo aan het einde van het jaar marginaal lager zijn dan op 1 oktober 2004.

/ / / / / / / /

Profiel ICT

De activiteiten van ICT zijn onderverdeeld in de divisies ICT Embedded en ICT Solutions. ICT Embedded is marktleider op het gebied van embedded software, waar zij leverancier is van software gerelateerde diensten. ICT Solutions richt zich op het gehele software ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen of daarover informeren. De softwareontwikkeling betreft hoofdzakelijk klantspecifieke systemen. De projecten van ICT worden zowel in huis als op locatie van de opdrachtgever uitgevoerd. ICT opereert vanuit vijf vestigingen in Barendrecht, Eindhoven, Deventer, Groningen en München (Duitsland).

Voor nadere informatie:
De heer A. Schot, directeur ICT Automatisering N.V., telefoon: 0180 - 646 000 Website: www.ict.nl


---- --