Eemland noord, 09.00 uur

Utrecht 22-11-2004 - Nieuwsberichtenh district Eemland noord

Teveel op

SOESTERBERG In de nacht van zondag 21 op maandag 22 november werd een automobilist aangehouden omdat hij teveel had gedronken.

Omdat een 22-jarige automobilist uit Soest behoorlijk doorreed, besloten politiemensen hem op de Amersfoortsestraat te controleren. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 580 ug/l, meer dan 2,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tevens bleek dat zijn auto niet was verzekerd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Autokraak

SOEST Op zondag 21 november zijn vijf jongens aangehouden op verdenking van het plegen van een autokraak.

Rond 16.40 uur kreeg de politie de melding dat op De Akkeren in een auto werd ingebroken. Politiemensen gingen ter plaatse en zagen in de omgeving vijf jongelui lopen die aan het opgegeven signalement voldeden. Het vijftal, jongens van 14, 15, 16 en 16 jaar en een man van 27 jaar en allen uit Soest, werd op de Ereprijsstraat aangehouden.

Op De Akkeren bleek het raampje van een auto te zijn ingeslagen, maar de verdachten hadden nog geen kans gezien iets uit de auto te stelen. Het vijftal is verhoord over de rol van een ieder. De verdachte van 15 jaar en één van de verdachten van 16 jaar zijn in verzekering gesteld, de andere drie zijn heengezonden.