Gemeente Loppersum

Gemeentelijke mededelingen 22 november 2004
Nieuws > 2004 >

MEDEDELINGEN GEMEENTE LOPPERSUM

GEPLAATST OMMELANDER COURANT 22 NOVEMBER 2004

In de gemeentelijke advertentie komen de volgende onderwerpen deze week aan de orde. U kunt rechtstreeks naar het onderwerp toe door het aan te klikken. Ook kunt u de gehele tekst achter elkaar doorlopen met 'scrollen'. MENU

··Raadsvergadering 29 november

··Informatieavond over Strategische visie

··Pas 65 niet meer nodig

··Werkzaamheden aan spoorwegovergang Stedum

··Verordeningen ter inzage··Inzameling klein chemisch afval november
··Verleende vergunningen

··Aanvragen voor vergunning

··Vergadering welstandcommissie

··Thuishuis voor kleinschalige kinderopvang

RAADSVERGADERING 29 NOVEMBER
De gemeenteraad van Loppersum vergadert op maandag 29 november 2004 om 19.30 uur in de recreatiezaal van Wiemersheerd, De Schepperij 2 te Loppersum. De agenda is als volgt:
1. Opening.

2. Rondvraag.

3. Definitieve vaststelling agenda.

4. Gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen.
5. De notulen van de vergadering van 25 oktober 2004/Besluitenlijst.
6. Cumulatieve toezeggingenlijst.

7. Ingekomen stukken.

8. Afhandeling verzoek om planschadevergoeding J. Berrelkamp te Garsthuizen.
9. Besluit bijdrage vervangende nieuwbouw Jeugdgebouw Westeremden.
10. Kadernotitie informatievoorziening.

11. Boeteverordening Wet inburgering nieuwkomers.
12. Benoeming H. Geene tot fractie-assistent.

13. Begrotingswijzigingen.

14. Sluiting.
De raadsstukken kunt u vinden op www.loppersum.nl. Voor inzage van de onderliggende stukken kunt u contact opnemen met de heer R. Hekma van de afdeling Algemene Zaken, tel. 0596-575123.

INFORMATIE-AVOND STRATEGISCHE VISIE
In opdracht van het gemeentebestuur heeft het bureau De Zwarte Hond de strategische visie voor de gemeente Loppersum opgesteld. Het is een visie waarin de kansen en de kwaliteiten voor deze gemeente zijn geschetst. Voor het ontwerp is voor een bijzondere werkwijze gekozen. Deze keer is niet een kant-en-klaar stuk aan raad en bevolking gepresenteerd, maar is vanaf het begin contact gezocht met de verenigingen Dorpsbelangen van de diverse dorpen. Op basis van hun inbreng en de reeds aanwezige stukken bij de gemeente is een concept-ontwerp opgesteld. Nu deze ontwerpfase is afgerond houdt de gemeente Loppersum op
·1 december 2004, om 20.00 uur een informatieavond voor alle inwoners in Hotel Spoorzicht, Molenweg 11 te Loppersum. Er zal een korte toelichting worden gegeven op het concept-ontwerp en er is ruim gelegenheid om vragen te stellen aan de aanwezige raadsleden en aan bureau De Zwarte Hond. De avond wordt geleid door mevr. R. Pot, burgemeester van de gemeente Ten Boer. Daarna zal het concept-ontwerp worden uitgewerkt en aangeboden aan het college van burgemeester en wethouders en daarna aan de raad. Naar verwachting zal dan in het voorjaar 2005 de formele inspraakprocedure volgen.

PAS-65
De Wet op de uitgebreide identificatieplicht treedt op 1 januari 2005 in werking. Vanaf deze datum moet iedereen in Nederland van 14 jaar en ouder een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen. De Pas-65 wordt dan een overbodig document, omdat 65-plussers met hun identiteitsbewijs hun leeftijd kunnen aantonen. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft besloten met ingang van 1 januari 2005 de Pas-65 niet meer te verstrekken. Bent u reeds in het bezit van een Pas-65, dan kunt u deze uiteraard ook na 1 januari 2005 blijven gebruiken. Overigens is het verstrekken van korting door instanties aan 65-plussers afhankelijk van de leeftijd en niet afhankelijk van het bezit van een Pas-65. Ook nu kunt u korting krijgen door het tonen van een geldig identiteitsbewijs!

WERKZAAMHEDEN SPOORWEGOVERGANG STEDUM
Wegens werkzaamheden is de spoorwegovergang aan de Weersterweg bij Stedum op de volgende data afgesloten voor alle verkeer:
·Van maandag 22 op dinsdag 23 november 2004 van 23.00 uur tot 07.00 uur
·Van dinsdag 23 op woensdag 24 november 2004 van 23.00 uur tot 07.00 uur
·Van woensdag 24 op donderdag 25 november 2004 van 23.00 uur tot 07.00 uur Verkeer richting Stedum zal worden omgeleid via de Lopsterweg.

VASTGESTELDE VERORDENINGEN TER INZAGE
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 8 november 2004 de volgende verordeningen heeft vastgesteld: a. de Verordening onroerende-zaakbelastingen 2005
b. de Verordening hondenbelasting 2005
c. de Legesverordening 2005
d. de Verordening marktgelden 2005
e. de Verordening rioolrechten 2005
f. de Verordening forensenbelasting 2005
g. de Verordening brandweerrechten 2005
h. de Verordening Reinigingsheffingen 2005
Deze stukken liggen met ingang van heden kosteloos ter inzage op de afdeling Algemene Zaken, Stationslaan 1 in Loppersum. Daar kunt u gratis een kopie van de stukken krijgen. Loppersum, 18 november 2004.
Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum A. Rodenboog, burgemeester
J. Knip, loco-secretaris

INZAMELING KLEIN CHEMISCH AFVAL IN NOVEMBER
De chemokar staat op 24, 25 en 26 november weer een half uur in elk dorp. In de afvalwijzer die u heeft gekregen staan de standplaatsen en het tijdschema.
·woensdag 24 november staat de chemokar in Westerwijtwerd, Middelstum, Toornwerd, Huizinge, Westeremden en Zeerijp.
·donderdag 25 november staat de chemokar in Oosterwijtwerd, Leermens, 't Zandt, Zijldijk, Garsthuizen en Stedum.
·vrijdag 26 november staat de chemokar in Eenum, Wirdum, Garrelsweer en Loppersum. Het is ook mogelijk om klein chemisch afval in te leveren bij de gemeentelijke werkplaats aan de Pomonaweg in Loppersum. Dat kan alleen op dinsdag- woensdag- en donderdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur.

VERLEENDE VERGUNNINGEN
Burgemeester en wethouders hebben de volgende besluiten genomen, waarop de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB) van toepassing is. Reguliere bouwvergunning (woningwet artikel 40)

·M.J. Suijker voor het geheel vernieuwen van de kapconstructie op het perceel Hoofdstraat 4 te 't Zandt, verzonden op 17 november 2004.