Gemeente Katwijk


* Expositie van olieverfschilderijen
Expositie van olieverfschilderijen
Katwijk, 22 november 2004
In de centrale hal van het gemeentehuis is van 22 november tot en met 10 december een expositie te zien van Janine ter Haar. Zij is verheugd om haar werk eens in haar eigen woonplaats tentoon te kunnen stellen en daarmee wat naamsbekendheid te creëren.

Janine licht haar werk nader toe: "De schilderijen gaan over mensen en hun omgeving. Soms zijn het momentopnames van een bepaald gevoel of een idee dat ik krijg als ik een liedje hoor. Maar het gaat bovenal om kleur. Met kleur worden alle gevoelens geuit die ik kwijt wil. Wanneer een schilderij af is krijg ik er een nieuw gevoel voor terug". Janine hoopt dit gevoel ook over te brengen op de mensen die naar haar werk komen kijken.

Janine werkt alleen met olieverf. Met dit materiaal blijven de kleuren net zo helder als op het moment dat het schilderij werd gemaakt. De doeken zijn altijd anders van formaat en worden speciaal voor haar gemaakt. Op deze wijze zijn ze altijd passend bij de te schilderen afbeelding.

De expositie is vrij te bezoeken van maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren van 08.00-17.00 uur in de centrale hal van het gemeentehuis van Katwijk, Zeeweg 127, ingang Koningin Julianalaan.