Politie Groningen

Persberichten maandag 22 november 2004

provincie Groningen 22-11-2004 -

Groningen: inbreker overlopen en aangehouden
Een bewoner van de Verlengde Grachtstraat overliep zondagnacht een 46-jarige man uit Groningen in zijn woning. De inbreker ging de woning uit en verdween op een fiets. De gewaarschuwde politie kon de 46-jarige verdachte aanhouden op de Zwarteweg waar hij vermoedelijk probeerde een andere woning binnen te komen. Bij zijn fouillering trof de politie goederen aan die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn en inbrekersgereedschap waaronder een zogeheten flipper. Met een flipper (plastic kaartje) kan gemakkelijk de slotschoot worden terug geduwd. Dit soort flipperinbraken zijn simpel te voorkomen door ALTIJD het nachtslot te gebruiken. De slotschoot kan dan niet worden terug geduwd. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: aanhouding in Hoekstraat
Een 35-jarige man zonder vaste verblijfplaats werd zondagnacht staande gehouden in de Hoekstraat waar hij liep met twee boodschappentassen. In de tassen zaten onder andere een DVD speler en andere vermoedelijk van diefstal afkomstige goederen. Hij is ingesloten op verdenking van diefstal dan wel heling.

Groningen: metaaldief
Op het terrein van een recyclingbedrijf aan de Gdanskweg werd zondagavond een 35-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van diefstal van metalen. Na een melding dat er personen op het terrein waren hield de politie de man aan. Er waren bij een gat in het hek al een aantal metaalonderdelen klaar gezet. De verdachte zit vast voor nader verhoor en krijgt een proces-verbaal.

Groningen: snelheidscontrole
Op de Weg der Verenigde Naties werd zondagmiddag een
radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 2270 voertuigen die langs de controlepost reden waren er 188 in overtreding. Zij reden sneller dan de limiet van 70 km per uur.

Groningen: baldadige jongen valt door lichtkoepel
Een 11-jarige jongen die zondagmiddag met twee vriendjes op het dak van een basisschool aan de Jaltadaheerd geklommen was zakte daar door een lichtkoepel heen. De jongen ging op de koepel staan en zakte erdoorheen. Hij kwam zon 2 ½ meter lager terecht in een toilet. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.