Ingezonden persbericht


Persbericht

STEELCASE INTRODUCEERT NIEUW KASTWANDSYSTEEM - FLEXBOX

Houten, 22 november 2004 - Steelcase, marktleider in kantoorinrichting, introduceert het kastwandsysteem FlexBox. De naam FlexBox doet aan boxen denken, ofwel de zo bekende losse kastelementen die men op de markt aantreft. En niet ten onrechte. Maar FlexBox is meer: het is in één handomdraai om te toveren tot een kastenwand of zelfs tot een volledig ingerichte kantoorruimte.

De informaticasector is ermee begonnen en andere sectoren zijn snel gevolgd; en de specialisten op het gebied van kantoorinrichting zijn ook tot dezelfde conclusie gekomen: tegenwoordig moeten investeringen niet meer gebaseerd worden op de behoeftes van nu, maar op die van de toekomst. Deze denkwijze is overigens geheel en al gerechtvaardigd, omdat moeilijk te veranderen systemen, die niet op de toekomst zijn ingesteld, zeer veel extra kosten met zich meebrengen.

Er bestaat nu een daadwerkelijk "systeem", dat wil zeggen een geheel van in elkaar te passen elementen, dat volledig aansluit op de behoeftes van vandaag zonder mogelijk noodzakelijke oplossingen voor morgen uit het oog te verliezen: dit systeem heet FlexBox ontwikkeld door Steelcase.

Technisch gezien is FlexBox een "kastenwandsysteem" dat uit elementen ofwel "boxen" bestaat van 40 centimeter diep en 40 of 80 centimeter breed. Hiermee kunt u op elk moment, moeiteloos en zonder enig speciaal gereedschap op welke manier dan ook veranderingen aanbrengen of meer kastruimte creëren.

In eerste instantie is dit hét antwoord op de huidige behoeftes aan geschikte kasten. Het is niet meer nodig na te denken over hoe het morgen moet of vooruit te lopen op een toekomstige reorganisatie. Het is evenmin noodzakelijk vooralsnog kastgedeeltes vrij te houden voor een eventueel toekomstig gebruik.

Steelcase, 's werelds grootste fabrikant van kantoorinrichtingen, heeft in samenwerking met designer Stefan Brodbeck bij het ontwerpen van FlexBox letterlijk overal aan gedacht. Iedereen kent wel van die grote kasten die men overal aantreft en die ofwel niet als systeem functioneren en waar niets aan veranderd kan worden, ofwel slechts ten koste van veel tijd en geld omgebouwd kunnen worden.

Op het eerste gezicht zegt de naam FlexBox weinig over alle mogelijkheden die het systeem te bieden heeft, namelijk dat elk element met alle andere elementen gecombineerd kan worden en de wieltjes erbij geleverd kunnen worden; dat het mogelijk is ze hoeksgewijs op te bouwen, er in de loop van de tijd hele kastenwanden van te maken en er kantoorruimtes op een zeer aantrekkelijke manier mee in te richten; en dat de boxen met een zitkussen erop als zitmeubilair gebruikt kunnen worden...

In het oerwoud van de kastenwandsystemen steekt FlexBox boven alle andere systemen uit: het is een handig, voordelig en hedendaags systeem. Een luxe die zowel particulieren als grote ondernemingen zich niet zullen hoeven te ontzeggen.

Over Steelcase

Steelcase helpt personen en bedrijven over de hele wereld effectiever te werken door het leveren van kennis, producten en diensten die het mogelijk maken een creatieve werkomgeving te creëren. Dit wordt bereikt door de integratie van architectuur, meubels en technologie. Steelcase is sinds 1974 wereldwijd marktleider in de kantoormeubelbranche. De omzet in boekjaar 2004 was ongeveer $2,3 miljard. Het portfolio van Steelcase bestaat uit interieurarchitectuurproducten, meubelsystemen, technologische producten, stoelen, verlichting en archiveringgerelateerde producten en diensten.

Steelcase en haar dochterondernemingen werken met dealers op meer dan 900 locaties, fabrieken op meer dan 35 locaties en hebben ongeveer 14.000 werknemers over de hele wereld. De Class A Common Stock van de onderneming wordt verhandeld op de New York Stock Exchange onder het symbool SCS.

Voor meer informatie voor de pers

Lubbers & De Jong BV

Margriet Luttikhuizen

T 020 421 0565

F 020 638 8417

E Margriet@l-dj.nl