Ingezonden persbericht

Nederlandse inzending categoriewinnaar Top Talent Award

Nederlandse categoriewinnaar in Europese multimedia wedstrijd

UTRECHT, 20041122 -- Anya Shapira, afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven, is in Wenen uitgeroepen tot winnaar van de categorie Interactive Computer Graphics tijdens het Gala van de EUROPRIX Top Talent Award. Reeds eerder was haar project Interactief Projectiesysteem in Nederland door de EUROPRIX.nl genomineerd.


Interactief projectiesysteem is een systeem dat actieve wisselwerking tussen mens en machine mogelijk maakt. Door middel van eenvoudige gebaren kan de mens omgeving. Licht en geluid manipuleren. Het systeem kan worden toegepast in wachtruimten, uitgaansgelegenheden en winkels. Ook kunnen er interactieve posters mee gemaakt worden.

De inzending was evenals de drie andere genomineerde Nederlandse inzendingen ingestuurd door CMBO, de branchevereniging voor de communicatiemedia, voor de EUROPRIX Top Talent Awards. De Europese jury van 18 leden met o.a. het Nederlandse jurylid Frank Alsema, moest haar oordeel uitspreken over de inzendingen in acht categorieën. In totaal waren er meer dan 400 inzendingen.


De EUROPRIX Top Talent Award is een jaarlijkse multimedia wedstrijd in Europa voor studenten en talent onder de 30 jaar. De EUROPRIX Top Talent Award wordt georganiseerd door ICNM in Salzburg en gesponsord door het Oostenrijkse ministerie van Economische Zaken.

De EUROPRIX.nl is een Nederlandse multimedia wedstrijd, die dit jaar voor de tweede keer gehouden. De wedstrijd is geadopteerd door de CMBO, de branchevereniging voor de communicatiemedia.




Ingezonden persbericht