4e persbericht van maandag 22 november 2004

Eindhoven 22-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van inbraak aangehouden

Maandag om 12.50 uur is op de De Vriesstraat een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij zondagmorgen heeft ingebroken in een studentenwoning aan de Strijpsestraat. De bewoner liep de inbreker tegen het lijf toen hij thuiskwam. De dader kon ontkomen. Na een onderzoek kon de verdachte aangehouden worden. Uit de woning was een accuschroefmachine, enkele zakmessen en 50 euro gestolen. De verdachte is ingesloten.

Eindhoven: Stalker aangehouden

Een 22-jarige Eindhovenaar is maandagmorgen in zijn woning in Gestel aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij gedurende anderhalf jaar zijn 21-jarige Eindhovense ex-vriendin heeft lastig gevallen. Hij deed dat persoonlijk en telefonisch. Daarbij bedreigde hij haar. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Bij verkeerscontroles op de Stationsweg, Vestdijk en Willemstraat zijn maandag tussen 11.00 en 17.30 uur 39 bekeuringen uitgeschreven. De meeste bekeuringen waren omdat de gordel niet werd gebruikt (25). Verder voor niet handsfree bellen, vervallen APK, geen bromfietscertificaat, voeren mistlichten, parkeren en rijden door rood licht.

Helmond: Verdachte tasjesroof gepakt, slachtoffer weg

De politie van Helmond is op zoek naar een vrouw die maandag rond 16.00 uur op de hoek van de Molenstraat met de Pastoor van Leeuwenstraat het slachtoffer werd van een tasjesrover. Door het optreden van een 61-jarige Helmonder die de beroving zag kon voorkomen worden dat de dader er met de buit vandoor ging. Door de getuige kon de politie even later in de buurt de verdachte, een 20-jarige man zonder bekende woonplaats aangehouden worden. Hij is voor onderzoek ingesloten. De politie wil graag in contact komen met de vrouw. Zij kan bellen met de politie Helmond Centrum, 0900 8844.

Helmond: Verkeerscontroles

Maandag zijn tussen 15.00 en 17.00 uur op diverse plaatsen in het centrum van Helmond verkeerscontroles gehouden. 35 personen kregen een bon omdat ze de gordel niet droegen, vijf bestuurders reden door rood en een bromfiets had een te hoog vermogen.

Mariahout / Bakel: Snelheidscontroles

Maandag tussen 10.45 en 12.30 uur is op Ginderdoor in Mariahout een snelheidscontrole gehouden. Van de 527 passanten reden er 15 te hard. De snelste reed 95 km/u. 80 is toegestaan.

Op de Gemertseweg in Bakel werd tussen 13.40 en 16.30 uur gecontroleerd. Hier reden 79 van de 1063 bestuurders te hard. Hier was de topper 81 km/u. 50 mag.