Raad van State agenda


STEP In-housedag bij de Raad van State
Ben je rechtenstudent en studeer je in 2004 of begin 2005 af? Heeft het bestuursrecht jouw interesse en zie je het als een uitdaging complexe dossiers te doorgronden en juridische geschillen op te lossen? Of vind je het boeiend wetsvoorstellen te analyseren en te toetsen in het licht van internationale verdragen, de Grondwet en overige wetgeving?
Als je wilt weten of werken bij de Raad van State voor jou een aantrekkelijke keuze is, schrijf je dan in voor de STEP In-housedag op 23 november aanstaande. Op deze dag heb je de mogelijkheid kennis te maken met de werkzaamheden van de juristen bij de Raad van State.

Programma
Eerst bezoek je een zitting van de Afdeling bestuursrechtspraak. Daarna bespreek je een actueel bestuursrechtelijk geschil en speel je de bijbehorende zitting na. Een aantal (jonge) juristen begeleiden je bij deze casus. Ter voorbereiding krijg je de processtukken opgestuurd. Ook maak je tijdens de In-housedag kennis met het werk van de wetgevingsjuristen.

Tijdens de In-housedag krijg je eveneens informatie over de loopbaanmogelijkheden bij de Raad en een rondleiding door de verschillende gebouwen. De dag wordt afgesloten met een borrel. Tijdens deze borrel kun je op een informele manier (nader) kennis maken met de juristen en staatsraden (rechters) van de Raad van State.

Kortom, een dag waarbij je een goed beeld zult krijgen van het werk en de werksfeer.

Deelname
Wil je de In-housedag bijwonen, schrijf je dan in via de website van Stichting Student in Praktijk (STEP): www.stepweb.nl. Inschrijven kan tot 10 oktober 2004.

Meer informatie?
Heb je vragen of wil je meer informatie, neem dan gerust contact op met Daniëlle van Vuuren (070 - 426 4770) of Pieter-Bas Beekman (070 - 426 4773).

Datum: dinsdag 23 november 2004