Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

19-10-2004

Op dinsdag 23 november organiseren de ministeries van Economische Zaken en VROM het congres Emissiehandel in uitvoering in het World Trade Center in Rotterdam. Behalve aandacht voor de stand van zaken van de wetgeving, monitoring, verificatie en het register wordt uitgebreid stilgestaan bij de financiële kant van emissiehandel.

Op 1 januari 2005 start de handel in emissierechten en betrokkenen kunnen zich op het congres laten informeren over de laatste stand van zaken. Sinds het laatste congres op 29 juni zijn bedrijven hard aan de slag gegaan met de voorbereidingen. De 248 monitoringsprotocollen die voor 1 oktober bij de Emissieautoriteit zijn ingeleverd getuigen hiervan. Inmiddels is ook het wetsvoorstel om handel in CO2
-emissierechten mogelijk te maken ongeschonden door de Eerste en Tweede Kamer gekomen. Niets staat de start van handel in CO2 -rechten meer in de weg.

Voor wie?
Het congres is bedoeld voor bedrijven die (mogelijk) met emissiehandel te maken krijgen. Ook zijn brancheorganisaties, het bevoegde gezag Wet milieubeheer en de consultancy- en adviesbranche uitgenodigd.

Locatie
Beurs - World Trade Center Rotterdam (WTC)
Zaal: Rotterdam Hall
Ingang: hoofdingang Beursplein 37, hoek Coolsingel Internet: http://www.wtcrotterdam.nl (met routebeschrijving) Telefoon: 010 - 405 45 71.

Inschrijven
U kunt zich uitsluitend inschrijven via de website van SenterNovem:

http://www.novem.nl/default.asp?documentId=114262

Meer informatie:
Dossier Emissiehandel (achtergrondinformatie over emissiehandel)