Openbare Bibliotheek Oss

Persbericht, november 2004

LEZINGENSERIE BLIKOPENER IN MAASLANDSE BIBLIOTHEKEN

VERKEERSKENNIS TESTEN IN BIBLIOTHEEK SCHAIJK MET HET CBR

Hoe staat het eigenlijk met uw verkeerskennis? Heeft u ook al enige jaren uw rijbewijs en heeft u na het behalen van uw rijbewijs en theorie-examen uw kennis van de verkeersregels niet volledig op peil gehouden? Bent u niet helemaal zeker van uw verkeerskennis en wilt u dat eens testen? Kom dan op dinsdag 23 november naar de Openbare Bibliotheek in Schaijk. Een medewerker van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) uit Eindhoven zal tijdens deze avond, die om 20.00 uur begint, de belangrijkste wijzigingen in de verkeersregels van de afgelopen jaren doornemen. Tijdens de pauze en aan het einde van de bijeenkomst in de bibliotheek is het mogelijk deel te nemen aan een kleine verkeerstest. Toegangskaarten à 2,50 zijn te koop in de bibliotheek Schaijk.

Bijscholing

Het CBR constateert een toenemende belangstelling voor bijscholing op het gebied van verkeerskennis. Dat deze bijscholing voor veel verkeersdeelnemers niet geheel onbelangrijk is bleek bijvoorbeeld tijdens de open dagen van het CBR in 2002. Slechts gemiddeld 20 % van de deelnemers in de zestien examencentra slaagde voor de theorietest!

De meeste fouten werden gemaakt met betrekking tot verkeersborden, voorrang op kruispunten en het voor laten gaan bij afslaan. Bij ervaren bestuurders ontstaan routinefouten en verwatert de verkeerskennis. Het CBR pleit dan ook al jaren voor een vrijwillig rijadvies en een toets van de verkeerskennis eens in de tien jaar.

Bibliotheek

Op dinsdag 23 november geeft het CBR Eindhoven informatie over verkeersregels en tekens voor automobilisten en met name de belangrijkste wijzigingen van de afgelopen jaren. Belangstellenden kunnen niet alleen hun verkeerskennis opfrissen, maar ook vrijblijvend laten toetsen. Kaarten voor de lezing zijn à 2,50 verkrijgbaar in de Openbare Bibliotheek Schaijk. Koop tijdig een toegangsbewijs gezien de te verwachten belangstelling voor de lezing en het maximaal aantal beschikbare plaatsen in de bibliotheek.

Deze lezing wordt op donderdag 17 januari 2005 ook in de Bibliotheek Oss gehouden.

Einde persbericht

Websites:
www.cbr.nl
www.rijbewijs.nl