Gemeente Heerlen

PERSBERICHT

Glaspaleis gastheer voor voorstellingen van de Internationale Theaterdagen Maastricht - 22 t/m 28 november 2004!

Tijdens de Internationale Theaterdagen 2004 - onder de titel De Ontvoering van Europa - staat Europa centraal. Niet het formele Europa zoals dat in Brussel wordt bedacht, maar het levende, vitale continent dat door botsingen, wrijvingen, paradoxen en strijd is ontstaan uit grote visies en kleine daden. Jonge theatermakers uit Hongarije, Polen, België, Nederland en Duitsland gaan op zoek naar het werelddeel waarin ze wonen, studeren, leven en werken en confronteren het publiek met hún dromen over Europa. Drie van deze voorstellingen zijn ook in Heerlen te zien.

Op dinsdag 23 november brengt RITS uit Brussel een aantal verrassingssolo's in de filmzaal van het Glaspaleis. RITS beschouwt zichzelf als een school voor mediaonderzoek. De opleiding biedt de studenten een interdisciplinaire omgeving waarin zij samen met de docenten permanent op zoek gaan naar een geschikte symbiose van spelen/acteren, maken/regisseren en schrijven/creëren. De voorstelling is in het Nederlands.

Op woensdag 24 november hebben 3e jaars theatermakers van de Toneelacademie Maastricht een busreis in petto. "We hebben een reis voor u geboekt naar een bijzonder oord. De nieuwe stad Europa. Een busreis door een bizar verhalenrijk. Laat u ontvoeren," luidt de uitnodiging. Das Podróz Magical Mythique is een avontuurlijke theatershow. De bus 'vertrekt' bij de voormalige Venckengarage, Heesbergstraat 62. De voorstelling is in het Nederlands.

Op donderdag 25 november is de Hochschule für Schauspielkunst 'Ernst Busch' Berlin te gast in de danszaal van het Glaspaleis met Choephoren & Eumeniden. De Oresteia vertelt het verhaal van Europa's pijnlijke weg van de oude tijden van bloedschuld naar de principes van democratie. Tegenwoordig zijn deze principes in gevaar en verschijnt bloedschuld opnieuw als droevig perspectief. De voorstelling is in het Duits.

Kaartverkoop:

Parkstad Limburg Theaters: 045 - 571 66 07 of www.parkstadlimburgtheaters.nl.

De voorstellingen die in het kader van De Ontvoering van Europa in Heerlen plaatsvinden worden mede mogelijk gemaakt door het Glaspaleis in Heerlen en Parkstad Limburg Theaters.

www.ontvoeringvaneuropa.nl

www.glaspaleis.nl

////////////////

Informatie voor de pers:

Glaspaleis Heerlen, Venster op Cultuur

Janneke Schmeitz I 045 - 577 22 03 I j.schmeitz8@heerlen.nl