Gemeente Capelle a/d IJssel

Onderzoek locaties buurthuis s-Gravenland

Naar aanleiding van een motie die in november 2003 door de raad werd aangenomen, heeft de gemeente Capelle aan den IJssel onderzocht op welke plek in s-Gravenland een buurthuis zou kunnen komen. De gemeente heeft tien locaties onderzocht. De onderzoeksresultaten worden op 23 of 30 november voorgelegd aan de commissie Dienstverlening.

De commissie zal in eerste instantie moeten bepalen of er tussen de voorgestelde locaties een geschikte plek zit. Daarna moet besloten worden in hoeverre een buurthuis daadwerkelijk gerealiseerd kan worden, want de raad heeft hiervoor nog geen geld beschikbaar gesteld. Omdat er de afgelopen maanden diverse bezuinigingen in de gemeente zijn doorgevoerd, is het nog maar de vraag of de raad ervoor kiest om financiële middelen beschikbaar te stellen voor de bouw van een buurthuis.

Het gaat om de locaties Offenbachstraat (nabij Abram van Rijckevorselweg), Van Beethovenlaan west (bij het terrein van verpleeghuis Rijckehove), Van Beethovenlaan oost (aan de kant van de Haydnstraat), Capelsebrug, een combinatie met Knop Op aan de Cornelis de Houtmanstraat, Berliozstraat 5 (combinatie met ruimte voor IJsselkids), De Franckstraat/Sibeliusweg (groengebied nabij speelplaatsen en begraafplaats), ruimte huren bij of samenwerken met het buurthuis in Capelle-West, Schönberglaan (nabij Algeraweg) en Haydnstraat (trapveld nabij Abram van Rijckevorselweg).

De locaties zijn onderzocht door de afdelingen Stedelijke Ontwikkeling en Welzijn & Educatie van de gemeente en besproken met de buurtgroepen Intermezzo en Capelle-West.