Ingezonden persbericht


Rotterdam, 11 november 2004

UITNODIGING

ROTTERDAM - Het Thorbecke Voortgezet Onderwijs presenteert op dinsdag 23 november om 12.00 uur de plannen voor het nieuwe Highschoolmodel (zie bijgevoegd persbericht). Met ingang van het schooljaar 2005-2006 wordt het Highschoolmodel ingevoerd. Wij nodigen u uit om aanwezig te zijn bij de officiële presentatie.

In de aula van de locatie aan de Prinsenlaan in Rotterdam Alexander worden de plannen op een informatiemiddag uit de doeken gedaan. U bent van harte welkom om kennis te nemen van de werking van het Highschoolmodel en mee te discussiëren over de noodzaak ervan.

Op de informatiemiddag wordt het hele model nader uitgelegd. Dat gebeurt aan de hand van een vijftal sprekers die vanuit de sport nauw bij de Highschool zijn betrokken. Henk van Stee (Manager Jeugdopleiding Feyenoord), Robert Eenhoorn (Bondscoach Nederlands Honkbalteam en oprichter van talententeam de Rotterdam Unicorns), Bert Korteling (Technisch Manager en ontwikkelaar van het opleidingsplan van de NeVoBo), Paul de Vos (Algemeen Manager van Rotterdam Basketbal), Johan Wakkie (Directeur Koninklijke Nederlandse Hockey Bond). Ook Gianni Zuiverloon zal plaatsnemen achter de tafel. Hét talent van Feyenoord doet dit jaar eindexamen havo op het Thorbecke Voortgezet Onderwijs en zal zijn mening geven over de combinatie school en topsport.

We zouden het op prijs stellen als u voor vrijdag 19 november een bevestiging kunt sturen naar mevr. S. Lagendijk: slagendijk@tvo-rotterdam.nl

Met vriendelijke groet,

Christa Thoolen Sonja Lagendijk Walter Tempelman
Rector Thorbecke Coördinator Topsport Fast Forward Media- Voortgezet Onderwijs Thorbecke VO produkties 010-2890450 (tel.) 010-2890465 (tel.) 010-4126376 (tel.) 010-2890455 (fax) 010-2890455 (fax) 010-4126378 (fax) www.thorbecke-rotterdam.nl www.thorbecke-rotterdam.nl www.fastforward.nu

---- --
Rotterdam, 11 november 2004

PERSBERICHT

In 1991 was het Thorbecke Voortgezet Onderwijs één van de eerste LOOT-scholen (Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport) van Nederland. Vanaf het schooljaar 2005-2006 wordt de Rotterdamse middelbare school de eerste onderwijsinstelling waar het zogenoemde Highschoolmodel wordt ingepast

In augustus wordt, naar Amerikaans voorbeeld, het Highschoolmodel ingevoerd op het Thorbecke Voortgezet Onderwijs. Het nieuwe model sluit naadloos aan op het bestaande schoolplan. De Highschool bevindt zich op het niveau van de sportklas (talentherkenning) en sluit aan op de topsportklas (talentontwikkeling). Leerlingen in de onderbouw met talent voor sport krijgen meer lessen lichamelijk opvoeding dan leerlingen in de sportklassen en krijgen de kans om in de bovenbouw door te groeien naar de Topsportklassen. Voorlopig wordt het Highschoolmodel ingevoerd in vijf sporten: Voetbal, honkbal, volleybal, basketbal en hockey.

Uniek is ook de mogelijkheid voor leerlingen om in de bovenbouw een kaderopleiding te volgen. Op het VMBO volgt het keuzevak 'Sport, Dienstverlening en Veiligheid' op de Highschool. HAVO- en VWO-leerlingen kunnen voor het vak 'Lichamelijke Opvoeding 2' kiezen. Daarin kunnen de leerlingen zich verder ontwikkelen in het coachen, organiseren en lesgeven. De kwaliteit van de leerling gaat dus zowel in sportief als maatschappelijk opzicht omhoog.

Het Highschoolmodel wordt breed gedragen door de sportwereld. Bonden, verenigingen en politiek steunen de ontwikkeling en werken samen met het Thorbecke Voortgezet Onderwijs om de kwaliteit van de Highschool hoog te houden.

In de aula van de locatie aan de Prinsenlaan worden op 23 november vanaf 12.00 uur de plannen officieel gepresenteerd. Op de informatiemiddag wordt het model nader toegelicht. Dat gebeurt aan de hand van een vijftal sprekers die vanuit de sport nauw bij de Highschool zijn betrokken. Henk van Stee (Manager Jeugdopleidingen Feyenoord), Robert Eenhoorn (Bondscoach Nederlands Honkbalteam en oprichter van talententeam de Rotterdam Unicorns), Bert Korteling (Technisch Manager en ontwikkelaar van het opleidingsplan van de NeVoBo), Paul de Vos (Algemeen Manager van Rotterdam Basketbal) en Johan Wakkie (Directeur Koninklijke Nederlands Hockey Bond). Daarnaast schuift Gianni Zuiverloon, hét talent van Feyenoord die dit jaar eindexamen havo doet, aan om te praten over de combinatie topsport en school.

---- --