Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

23/11/04 Prinses Laurentien aanwezig bij start alfabetiseringscampagne

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden is dinsdag 23 november aanwezig bij de conferentie Analfabetisme in het opleidingscentrum het Noorderpoortcollege in Hoogezand. De prinses verzorgt een inleiding over het onderwerp alfabetisering. Tijdens de conferentie wordt het startsein gegeven voor de campagne Alfabetisering van de gemeente Hoogezand-Sappemeer. De campagne moet er toe leiden dat meer autochtone analfabeten in deze gemeente zich gaan aanmelden voor een cursus lezen, schrijven en rekenen.

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat in de gemeente Hoogezand-Sappemeer ongeveer 3000 autochtone analfabeten wonen, waarvan slechts 55 personen een cursus volgen om te leren lezen, schrijven en rekenen. Reden voor de gemeente om in samenwerking met het Noorderpoortcollege een campagne te starten om meer bekendheid te geven aan de problematiek en het terugdringen van functioneel analfabetisme in Hoogezand-Sappemeer.

De conferentie Analfabetisme is bedoeld om maatschappelijke organisaties en instellingen bij het alfabetiseringswerk in Hoogezand-Sappemeer te betrekken. Tijdens de bijeenkomst worden deze partijen gemotiveerd om samen te werken in het bereiken van doelgroepen die te maken hebben met functioneel analfabetisme. Functioneel analfabeten kunnen onvoldoende lezen, schrijven en rekenen om volledig te kunnen functioneren in de maatschappij. De inhoud van de alfabetiseringscampagne wordt tijdens de conferentie bekendgemaakt.