Drenthe College


samen werken aan de toekomst

Cursistenservice

Emmen, 17 november 2004

Dinsdag 23 november a.s. ondertekenen het Veenpark en het Drenthe College een bijzonder samenwerkingsconvenant. Het Veenpark in Barger-Compascuum zal als leerbedrijf fungeren voor deelnemers van het Drenthe College.

Veenpark Beide partijen hebben de ambitie om van dit leerbedrijf een zelfstandig bedrijf te maken dat ondersteuning van het park als doel heeft. Een bedrijf dat op termijn volledig wordt gerund door de deelnemers zelf, van laag tot hoog niveau. Het leerbedrijf richt zich op drie groepen deelnemers: jongeren die voortijdig een scholingstraject hebben verlaten, allochtonen die een inburgeringcursus volgen en mensen die via een reïntegratie traject weer aan het werk willen.

Het blijkt dat leren in de praktijk met name voor deze groepen deelnemers succesvol is. Deelnemers kunnen het geleerde direct in de praktijk toepassen en ervaren in de praktijk wat zij nog moeten leren om met succes op de arbeidsmarkt te komen.

Met het leerbedrijf heeft het Drenthe College een goed te begeleiden werkplek voor zijn deelnemers. Het Veenpark is dankzij deze extra medewerkers in staat om het park op bijzondere wijze te onderhouden.

De afgelopen paar maanden heeft de samenwerking op het Veenpark vorm gekregen en resulteert nu dan in de ondertekening van een samenwerkingsconvenant.