Gemeente Haarlem


18 november 2004
sector Concernstaf

307/2004

Gemeente Haarlem, college van burgemeester

Persbericht


Burgemeester bezoekt OBS Peppelaer

Haarlem viert haar 759ste verjaardag

Op 23 november aanstaande viert Haarlem haar 759ste verjaardag. In dit kader bezoekt burgemeester J.J. H. Pop dinsdag 23 november om 9.00 uur leerlingen van groep 6 op O.B.S. de Peppelaer. Zij zijn deelnemers van de wedstrijd die ter ere van de verjaardag van de stad is georganiseerd.

De wedstrijd ter gelegenheid van de verjaardag van de stad bestaat uit twee delen. Bij het eerste gedeelte vertelden de leerkrachten op diverse scholen in Haarlem het verhaal over de geschiedenis van de stad en over het wapen van Haarlem. Vervolgens moesten de kinderen zelf een nieuwe wapen voor Haarlem ontwerpen en een wapenspreuk bedenken.
Een deskundige jury heeft per deelnemende school het beste ontwerp per klas gekozen. De winnaars krijgen een cadeaubon.
Alle deelnemende kinderen die een wapen hebben gemaakt krijgen ook dit jaar het boek "De muggen vallen aan". De Haarlemse kinderboekenschrijver Bies van Ede schreef dit boek speciaal voor deze gelegenheid.


Bij O.B.S. De Peppelaer, aan het Leidseplein 33, komt burgemeester J.J.H. Pop op dinsdag 23 november om 9.00 uur de prijs persoonlijk uitreiken.
Hij zal de leerlingen daar iets over de verjaardag van de stad vertellen.
Vervolgens worden de leerlingen muzikaal vermaakt door Bies van Ede en Erik Coolen.

Bij alle overige deelnemende scholen worden de prijzen uitgereikt door de Haarlemse clown "Bertje Doperwtje" of Bies van Ede en Erik Coolen.


---



Gemeente Haarlem