ABVAKABO FNV

23/11 - CAO-actie sociale werkvoorziening in Den Bosch

ABVAKABO FNV en CNV Publieke Zaak organiseren dinsdag 23 november een massale CAO-actie in de Brabanthallen in Den Bosch. Duizenden werknemers uit de sociale werkvoorziening staken daar onder het motto: 'Wij zijn niet gek. WSW-ers verdienen een goede CAO.' Werkgever VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) heeft de zeer gematigde voorstellen van de bonden al verschillende keren afgewezen.

Vanuit ruim 60 van de ongeveer 100 SW-bedrijven komen werknemers naar de Brabanthallen. Daar zullen de actievoerders getuige zijn van Het WSW Tribunaal, een programma dat wordt uitgevoerd dor Theater in Feite. Tijdens de actie zullen Lodewijk de Waal (voorzitter FNV), Herman van der Wind (bestuurder CNV Publieke Zaak), Ronald Paping (dagelijks bestuurder ABVAKABO FNV) en Piet Daalman (werknemer) hun mening geven over de stand van zaken rond de CAO Sociale Werkvoorziening.

De WSW-werknemers hielden eerder dit jaar (17 juni j.l.) een eerste 'opwarmactie' voor het VNG-pand in Den Haag. Toen VNG de inzet niet verbeterde, organiseerden de bonden in september vele regionale WSW-acties. Die acties gingen toen over in de acties tegen de kabinetsplannen. Nu er een prinicipe-sociaal akkoord ligt, is het tijd voor de 91.000 WSW-werknemers om weer voor hun CAO in actie te komen. Dat gebeurt op 23 november om 11.00 uur in de Brabanthallen.

ABVAKABO FNV en CNV Publieke Zaak hebben ingezet op een sobere CAO zonder salarisverhoging. Dat betekent in elk geval geen lastenverhoging en geen inkomensachteruitgang. Tegenover hogere kosten (bijvoorbeeld de premieverhoging voor het ziekenfonds) moeten verbeteringen staan (bijvoorbeeld de afschaffing van de eigen bijdrage voor woon-werkverkeer). Met de plannen van de VNG zullen werknemers in de sociale werkvoorziening er fors op achteruit gaan. Dit is voor de bonden absoluut onacceptabel.

De bonden hopen de werkgeversinzet op deze manier positief te beïnvloeden en rekenen erop dat de werkgever haar CAO-inzet verbetert.


---


---

///////

Actielocatie:
Brabanthallen in Den Bosch.

Actieprogramma:
11.00 uur aankomst bussen en deelnemers en start podium programma
11.20 uur Lodewijk de Waal (voorzitter FNV) 11.40 uur Herman van der Wind (bestuurder CNV Publieke Zaak) 12.00 uur Ronald Paping (dagelijks bestuurder ABVAKABO FNV) 12.20 uur Piet Daalman (werknemer)
13.30 uur einde programma

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

ABVAKABO FNV
Janke Smit bestuurder 06-51218410 Ubbo Dijk voorlichter 06-20956821

CNV Publieke Zaak
Herman van der Wind bestuurder 06-51244029 Jan Spijk voorlichter 06-51244030

19 nov 04 15:49