Gemeente Utrecht

Hoograven aan Zet presenteert zichzelf op landelijkE manifestatie

Tijdens de landelijke slotmanifestatie van Buurt aan Zet, op dinsdag 23 november in Dordrecht, zullen de Utrechtse jongeren uit Hoograven van zich laten horen. Zij zijn één van de drie bewonersinitiatieven van de circa dertig projecten uit het hele land die zich op het centrale manifestatiepodium zullen presenteren.

De jongeren treden op met een rap over de jongeren en de buurt, en presenteren ook een brochure over de werkwijze van Jongeren aan Zet. Met een bus vertrekken de jongeren en alle andere betrokkenen bij Hoograven aan Zet naar Dordrecht.

Hoograven aan Zet ontstond drie jaar geleden als onderdeel van het landelijke project 'Buurt aan Zet', gefinancierd door de rijksoverheid en de gemeente. Het doel was de veiligheid en leefbaarheid in Hoograven te verbeteren doordat mensen elkaar beter leren kennen. Met als werkwijze: voor én door bewoners!

Het was vanaf het begin een tijdelijk project, om met eenmalig extra geld van de rijksoverheid gedurende drie jaar extra activiteiten te organiseren. Deze maand is de afsluiting, maar de afzonderlijke projecten gaan zoveel mogelijk door, voortaan georganiseerd door de bewoners zelf, door wijkwelzijnsorganisatie Portes of de gemeente.

Vanuit het Hoograven aan Zet-centrum zijn veel activiteiten opgezet of gesteund zoals KidsCafé, Historische Kring Hoograven, de wijkkrant 'Aanzet', Nieuw Rotsoord en internationaal koken. De buurtvaders organiseren regelmatig voetbalactiviteiten voor de jeugd. Door de leerlingenraad de 'Verenigde straten van Hoograven' hebben kinderen van de basisscholen zich ingezet voor een veilige en schone schoolomgeving en voor onderling respect. De binnenterreinen het Rietveldbuurtje zijn met hulp van bewoners opgeknapt en de tuinen hebben nieuwe hekken gekregen. De groep jongeren van Jongeren aan Zet heeft veel activiteiten georganiseerd, zoals een jaarlijks festival. Via Ondernemers aan Zet zijn aan 't Goylaan plantenbakken opgeknapt en winkelpanden en etalages opnieuw ingericht.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eeke Anne de Ruig, telefoon 286 39 70. Informatie over de landelijke manifestatie is te vinden op: http://www.dromendeling.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen voor journalisten om met de bus vanuit Hoograven mee te gaan naar de landelijke manifestatie in Dordrecht; u kunt zich telefonisch aanmelden via 030- 272 12 01 of 06-531 920 08.