VESTIA ROTTERDAM ZUID

Start bouw project Drakenstein in Zuidwijk

Op dinsdag 23 november wordt in Zuidwijk officieel het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwbouwproject Drakenstein. De dagelijks bestuurder van de deelgemeente Charlois de heer Dominic Schrijer zal samen met Karin Schrederhof van Vestia Rotterdam Zuid en een toekomstige bewoner om 16.45 uur symbolisch de eerste paal de grond in slaan.

Voor de toekomstige bewoners is het een belangrijk gebeurtenis. Het slaan van de paal staat voor hen symbool voor een nieuwe start. Een nieuwe woning, maar ook een begin van de totale vernieuwing van Zuidwijk. Vestia zorgt dat het een bijzonder moment wordt voor zowel bewoners als omwonenden. Rond 16.00 uur zullen de genodigden gezamenlijk richting de bouwlocatie vertrekken. De buurt kan er vanuit gaan dat de feestelijke stoet niet onopgemerkt voorbij komt. Begeleid door muziek en dans, waarbij de naam van het project een hoop doet verraden, loopt de feestelijke stoet door de straten. Eenmaal aangekomen op de bestemming wacht nog een spectaculaire verrassing.

Project Drakenstein
Het project Drakenstein bestaat uit 31 eengezinswoningen in een omgeving waar licht, ruimte en groen in combinatie met kwaliteit van materialen staan voor sfeervol wonen voor het hele gezin. Bij het ontwerp van de woningen is veel aandacht besteed aan lichtinval, ruimtelijkheid en gebruikersgemak. Elke ruimte heeft verdiepingshoge kozijnen, met openslaande deuren of ramen.

Zuidwijk
Zuidwijk is een ideale plek in Rotterdam. Het heeft een zeer gunstige ligging ten opzichte van de uitvalswegen van Rotterdam en ligt dichtbij het openbaar vervoer, het Zuiderpark, de winkels, Ahoy en het Zuidplein Theater. Vestia Rotterdam Zuid is verantwoordelijk voor de volledige vernieuwing van de wijk, waarbij uiteenlopend woningaanbod een belangrijk criterium is. De vernieuwing verloopt in fases en is verspreid over de komende tien jaar. Het project Drakenstein ligt in de buurt de Steinen en is het eerste daadwerkelijke nieuwbouwproject in de wijk. De hoogwaardige kwaliteit en de open groene ruimte is tevens het uitgangspunt van de vernieuwings opgave in Zuidwijk. Samen met de deelgemeente Charlois en de bewoners vereniging Zuidwijk en daarnaast nog vele andere partijen wordt er hard gewerkt om de bestaande kwaliteiten van de wijk te behouden en zelfs uit te breiden met diverse nieuwe voorzieningen zoals het woningaanbod, winkels, medische faciliteiten en scholen. Daarnaast zal er een compleet en aantrekkelijk aanbod koop- en huurwoningen worden gebouwd.

Vestia Rotterdam Zuid maakt onderdeel uit van een toonaangevende woningbouwcorporatie met ruim 70.000 verhuureenheden in voornamelijk de Randstad. Vestia Rotterdam Zuid bezit bijna 8.500 woningen.Vestia is een maatschappelijke onderneming die vernieuwend wil zijn op het gebied van wonen, woonzorg en projectontwikkeling. De kernactiviteit is het aanbieden van goede, betaalbare woningen in aantrekkelijke en stabiele wijken. Daarnaast werkt Vestia aan vernieuwingen binnen de volkshuisvesting en de aanpak van maatschappelijke vraagstukken.

Meer informatie:
Voor meer informatie over de werkzaamheden van Vestia kunt u contact opnemen met Vestia Rotterdam Zuid, (010) 410 99 11 Voor verkoopinformatie over het project Drakenstein kan men contact opnemen met Timpaan Makelaardij (010) 270 56 78


---

Noot voor de redactie,