Ministerie van Buitenlandse Zaken

MINBZ: Persbriefing EU-Rusland Top

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Onderwerp: Persbericht
Datum: 21 november 2004

Persbriefing BZ over EU-Rusland Top

Tijdens de wekelijkse persbriefing van het ministerie van Buitenlandse Zaken zal Jan Lucas van Hoorn, directeur Zuidoost en Oost-Europa van het ministerie van Buitenlandse Zaken op dinsdag 22 november een toelichting geven op de top tussen de Europese Unie en Rusland die donderdag 25 november in Den Haag plaatsvindt. De briefing begint om 11.00 uur op het Ministerie van Buitenlandse Zaken, en zal, zoals gebruikelijk, op achtergrondbasis worden gehouden.

Tijdens de ontmoeting komt vooral de verdere ontwikkeling van de betrekkingen tussen de EU en Rusland aan de orde, met name de uitwerking van de vier gemeenschappelijke Ruimtes op het gebied van economie, vrijheid, veiligheid & rechtvaardigheid, externe veiligheid en onderwijs, onderzoek & cultuur. Verder zal worden gesproken over enkele actuele internationale onderwerpen, waaronder de bestrijding van terrorisme.

De voorzitter van de Europese Raad, minister-president Jan Peter Balkenende zit de ontmoeting in de Ridderzaal in Den Haag voor. De Russische delegatie wordt geleid door president Vladimir Poetin. Ook aanwezig zijn minister Bernard Bot van Buitenlandse Zaken, voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Durao Barroso, Commissaris voor Externe Betrekkingen Benita Ferrero-Waldner, en de Hoge Vertegenwoordiger voor het Gemeenschappelijk Buitenlands en Veiligheidsbeleid, Javier Solana.

Voor nadere informatie over de EU-Rusland Top, zie www.eu2004.nl.

///