Ingezonden persbericht


VERKENNINGEN: Het reportage- en interviewprogramma van de Nederlandse Moslim Omroep VERKENNINGEN dinsdag 23 november: live vanuit de AKN studios in Hilversum van 16.00 tot 17.00 op 747AM

Actueel
Mag een moslim de hand schudden van een vrouw? Een gesprek met de imam.

De discussie
In Belgie wil de Vlaamse Unie van Turken ook graag niet-moslims in het Moskeebestuur. Ook wil zij de politieke standpunten van imams integraal vertalen. Zo kan het bestuur van de moskee een belangrijke rol spelen bij het dichten van de kloof tussen moslim en niet-moslims in Belgie. Kunnen Nederlandse moskeebesturen een voorbeeld kunnen nemen aan onze Belgen? In Verkenningen een discussie met o.a. de initiatiefnemer van dit Vlaamse idee, Ergun Top.

De reportages
Help, een Turkse oudere in huis!
Veel allochtone ouderen hebben er moeite mee de weg naar de ouderenzorg te vinden. Op hun beurt hebben bejaarden- en verpleegtehuizen vaak weinig ervaring met die doelgroep. Om dat te veranderen organiseerde Zorggroep Solis in Deventer een 'proefopname': een Turks echtpaar woonde vier dagen in een Solis-tehuis. Het was leerzaam project voor beide partijen met een verrassend slot. Het slot van het tweeluik over 'proefopname'.

Onlangs is het reisbureau Veelkleurige Religies in Rotterdam geopend. Je kunt er interreligieuze reizen boeken naar Sikhtempels, Hindo-christengemeenten, oosters georiënteerde kerken en andere gebedshuizen. Verkenningen reisde af naar de wereld van islam in studie en gebed.

VERKENNINGEN
Verkenningen is nog een van de weinige plekken op 747 AM waar langere reportages en interviews te horen zijn. Dinsdagmiddag van 16.00 tot 17.00 onderneemt het radioprogramma verkenningstochten in de pluriforme wereld van de Islam. Daarnaast probeert Verkenningen een beeld te geven van maatschappelijke ontwikkelingen die moslims en niet-moslims aangaan.