Koninklijke BAM Groep

Persbericht

Koninklijke BAM Groep nv

Interbeton renoveert luchthaven Dar es Salaam, Tanzania

Gouda, 23 november 2004 - Interbeton bv - werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep nv, die buiten West-Europa bouwprojecten realiseert - heeft opdracht verworven voor renovatie van de start- en landingsbaan en de platforms van de internationale luchthaven van Dar es Salaam, Tanzania. De opdrachtsom bedraagt ^ 23 miljoen. De werkzaamheden starten op 1 januari 2005. Interbeton levert het project medio 2006 op aan Tanzania Airports Authority.

Interbeton zal de start- en landingsbaan, lengte drie kilometer, voorzien van een nieuwe asfalt toplaag. Ook de platforms, waarop de vliegtuigen parkeren, worden vernieuwd. Tot de opdracht behoort tevens het vervangen van de verlichting in de startbaan en de taxibanen.

Tijdens de renovatie blijft de luchthaven volledig in bedrijf. De werkzaamheden aan de start- en landingsbaan worden daarom uitgevoerd tijdens de nachtelijke uren. Zo gauw de laatste vlucht om 23.30 uur is vertrokken (een KLM-vlucht naar Amsterdam) start de uitvoering. Interbeton heeft dan tot 07.00 uur de tijd om in een afgemeten werkvak de oude toplaag te verwijderen en de nieuwe aan te brengen.

Het project wordt voor de helft gefinancierd uit Nederlandse ontwikkelingsgelden (Oret/Miliev-programma) van het ministerie van buitenlandse zaken.

Nadere informatie: drs. A.C. Pronk, (030) 659 86 21.


---