Algemene Onderwijsbond


* 23 november 2003: De AOb zet in op 1,25 procent loonsverhoging 23 november 2003: De AOb zet in op 1,25 procent loonsverhoging De AOb zet in op een loonsverhoging van 1,25 procent en 1,75 procent voor de overige arbeidsvoorwaarden. Dat staat in de arbeidsvoorwaardennota 2004-2006 die de AV op 19 november heeft vastgesteld.

De AOb volgt daarmee de inzet van de FNV, al twijfelt de bond eraan of deze inzet voor overheidssectoren reëel is. De overheid zet namelijk in op de nullijn, dus geen salarisverhoging, én een 40-urige werkweek. Volgens de AOb is de nullijn in feite een minlijn: de kosten voor levensonderhoud nemen toe, terwijl daar het komend jaar geen compensatie tegenover staat. De AOb wil in 2005 in elk geval verdere verkorting van salarislijnen en ook moeten de salarisschalen evenwichtiger worden. De AOb pleit ervoor om een deel van de salarisverhoging in geld en een deel in procenten uit te betalen. Een deel in geld is vooral gunstig voor personeel in de lagere salarisschalen, en daarmee dus voor veel onderwijsondersteunend personeel.
Omdat er voor het onderwijs al een goede levensloopregeling bestaat, kiest de bond in afwijking van de FNV niet voor een geheel nieuwe regeling. De AOb wil onder bepaalde voorwaarden wel de werknemer een extra mogelijkheid geven de fiscale ruimte van maximaal twaalf procent per jaar van het loon te sparen om dit later om te zetten in verlof. Verder wil de bond de bestaande bapo-regeling voor senioren uitbreiden voor de jongere collegas.
De arbeidsvoorwaardennota 2004-2006 gaat tevens in op onderwerpen als medezeggenschap, veiligheid, werkdruk en de toekomst van de cao. De nota is in zijn geheel hieronder (als Word-document) te downloaden.

.

ArbeidsvoorwaardennotaAOb20042006.doc