Stad Utrecht, 09.40 uur

utrecht 23-11-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Twee mannen aangehouden voor brandstichting

UTRECHT De politie heeft maandagmorgen en -avond twee mannen aangehouden omdat zij verdacht worden van betrokkenheid bij de brand in een kerk aan de Vasco da Gamalaan in Utrecht.

Op 8 november werd omstreeks 23.00 uur getracht brand te stichten in een kerk aan de Vasco da Gamalaan. De brand kon geblust worden en de technische recherche trof in de buurt van de kerk sporen van brandstichting aan.

De politie startte een onderzoek en kon op maandagmorgen 22 november een 21-jarige man uit Utrecht aanhouden. Aan het begin van de avond meldde zich een tweede verdachte een 19-jarige man uit Utrecht op het bureau. De man werd aangehouden en voor verhoor ingesloten. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Overval in woning

UTRECHT Op maandagochtend is een 48-jarige vrouw uit Utrecht in haar woning op de Augusto Sandinostraat overvallen.

Omstreeks 10.15 uur werd er bij de vrouw aangebeld. Er stond een man voor de deur die zei dat hij een pakket had met daarbij een brief, die de vrouw moest ondertekenen. Het slachtoffer pakte een pen. Toen zij bij de voordeur terugkwam, werd zij door de verdachte naar achteren geduwd en kwam zij ten val. De vrouw begon te gillen waarop de verdachte ervan door ging. De man is gevlucht in een zwarte auto gevlucht. Het slachtoffer liep licht letsel op.

Signalement van de verdachte: man, licht getinte huidskleur, 17 tot 25 jaar, 1.80m tot 1.90m, tenger/atletisch postuur. De man droeg mogelijk een snorretje en was gekleed is een rode/oranje regenkleding of vuilnismannenkleding.

De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben rond 10.15 uur op de Augusto Sandinostraat, of de zwarte auto hebben zien rijden. Zij kunnen contact opnemen met politie Utrecht, district Utrecht-Noord, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000

Overval winkel: getuigen gezocht

UTRECHT Op maandagochtend heeft een overval plaatsgevonden op een winkel aan de Verlengde Houtrakgracht. Rond 07.00 uur drongen drie gemaskerde jongemannen de winkel binnen. De winkel was nog gesloten, maar er was wel personeel aanwezig. De drie mannen hebben het personeel bedreigd met messen en hebben geprobeerd geld buit te maken. Dit is niet gelukt. De mannen zijn via de Groenedijk gevlucht.

Het signalement van de drie jongemannen is:

* 17 19 jaar oud

* 1.70 1.75 m. lang

* gemaskerd en donkere kleding

De politie is op zoek naar de overvallers en vraagt getuigen of mensen die meer weten over de overvallers, contact op te nemen met de politie Utrecht, district Marco Polo via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Verdachten aangehouden voor winkeldiefstal

UTRECHT - Op maandagmiddag zijn een 36-jarige vrouw en een 25-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 14.45 uur had de man zijn oude jas, met een andere jas uit een winkel aan de Lange Viestraat omgeruild. Zijn oude jas had hij op het hangertje gehangen en de andere aangetrokken. De vrouw bleek in een plastic tas ook een gestolen artikel te hebben. De verdachten zijn aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.