Eemland noord, 09.35 uur

Utrecht 23-11-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Camper op politiemotor: fietsendief aangehouden

BAARN Op maandag 22 november kwam een politiemotor onder een camper terecht en werd een verdachte aangehouden.

Rond 17.00 uur zag een motoragent een camper over de Wakkerendijk rijden. Hij besloot het voertuig te controleren en gaf de bestuurder een stopteken. De camper stopte, de politieman zette zijn motor voor de camper en stapte af. De bestuurder van de camper stapte uit, maar vergat daarbij dat hij het voertuig in zijn drive had laten staan. De camper reed tegen de motor, waarop de politieman en bestuurder de camper met de hand probeerden tegen te houden: dat mislukte. De camper stopte pas toen hij bovenop de politiemotor stond. De motor raakte rondom beschadigd, de camper liep slechts lichte schade op.

Bij onderzoek bleek dat de camper van twee verschillende valse kentekenplaten was voorzien. Het voertuig was vermoedelijk illegaal vanuit België in Nederland ingevoerd. Daarbij was hij niet gekeurd en niet verzekerd. Daarop werd de bestuurder, een 53-jarige man uit Amsterdam, aangehouden. Zijn voertuig werd in beslag genomen.

Bij onderzoek werden in de camper twee fietsen en achter op de camper één fiets aangetroffen. De Amsterdammer bleek de drie fietsen vlak daarvoor bij het station in Baarn te hebben gestolen. De verdachte is voor verder onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Auto in sloot

SOEST Op maandag 22 november werd een automobilist aangehouden omdat hij teveel had gedronken.

Rond 23.50 uur reed een 35-jarige automobilist uit Soest over de Peter van den Breemerweg. Daar raakte hij van de weg en belandde met zijn auto in een sloot. De Soester bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 665 ug/l, drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Door een takelbedrijf werd de auto uit de sloot getakeld.

Verkeerscontroles

BAARN / BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft op maandag twee verkeerscontroles gehouden die vooral waren gericht op brom- en snorfietsen.

Van 14.30 uur tot 17.30 uur werd gecontroleerd op De Geerenweg in Baarn. 78 Voertuigen werden aan een kritische controle onderworpen. Daarbij werden 46 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor: teveel vermogen (21), geen verzekeringspapieren (6), geen gele / oranje plaat (2) en slechte banden (2).

Van 18.30 uur tot 21.00 uur werden op De Kronkels in Bunschoten-Spakenburg 25 voertuigen gecontroleerd. Hier werden 48 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor: teveel vermogen (9), geen bromfietscertificaat (3) en niet tonen bromfietscertificaat (12).

Tevens werden bij beide controles nog bekeuringen gegeven voor verlichting die niet in orde was (7), niet stoppen bij rood licht voor spoorwegovergang (3), te hard rijden (11) en onnodig mistverlichting voeren (3).