Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Lycos Webhosting introduceert eigen Virtual Dedicated Servers


· Zelf ontwikkelde VDS service gebaseerd op open-source technologie
* Nieuwe navigatie en verbeterd gebruiksgemak Haarlem, 23 november 2004 - Lycos Webhosting (www.lycoswebhosting.nl) lanceert in het kader van een herstructurering van haar hostingpakketten een zelf ontwikkelde Virtual Dedicated Servers (VDS) lijn. De nieuwe productlijn, die is opgebouwd uit vier VDS pakketten, biedt de performance en flexibiliteit van een dedicated server tegen een lage prijs.


· Lycos VDS 256 met 750 MB schijfruimte, 128 MB memory quota, 256 kbs transfer snelheid en 15 GB bandbreedte voor ¬ 14,95 per maand.
* Lycos VDS 512 met 2 GB schijfruimte, 256 MB memory quota, 512 kbs transfer snelheid en 30 GB bandbreedte voor ¬ 24,95 per maand.
* Lycos VDS 1024 met 5 GB schijfruimte, 256 MB memory quota, 1.024 kbs transfer snelheid en 60 GB bandbreedte voor ¬ 39,95 per maand.
* Lycos VDS 2048 met 10 GB schijfruimte, 512 MB memory quota, 2048 kbs transfer snelheid en 120 GB bandbreedte voor ¬ 59,95 per maand. De nieuwe VDS lijn is gebaseerd op een open-source virtualization technologie, genaamd Linux-Vserver (), een Linux Community project. Het Lycos development team heeft de oplossing in samenwerking met Herbert Pötzl ontwikkeld, de oprichter van dit Linux project.

Lycos VDS is de laatste 3 maanden uitgebreid getest door 450 Beta testers in Duitsland en Frankrijk. Aan de hand van de resultaten zijn de VDS pakketten zo samengesteld dat de gebruikers de resources optimaal kunnen gebruiken, zonder overbodige faciliteiten.

In vergelijking met shared hosting biedt VDS het voordeel van root access en kan men de server naar wens inrichten. John van Vroenhoven, Portal Director Lycos Nederland: Voor veel particuliere gebruikers en kleine ondernemers biedt shared hosting niet genoeg flexibiliteit en is een dedicated server te duur. Onze VDS architectuur biedt hen een server die de voordelen heeft van een dedicated server, maar tegen een fractie van de prijs.

Meer informatie: www.lycoswebhosting.nl



Ingezonden persbericht