Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Politie onderzoekt branden Loil en Nieuw-Dijk

Publicatiedatum: 23-11-2004

De politie van district Rivierenland onderzoekt de twee branden die vannacht in Loil en Nieuw-Dijk zijn ontstaan. De politie gaat er vooralsnog van uit dat de branden zijn aangestoken. Er wordt zowel technisch als tactisch onderzoek verricht naar de exacte oorzaak en mogelijke verdachte(n) van de branden.
De politie kreeg omstreek 03.30 uur de meldingen dat er zowel in Loil als Nieuw-Dijk twee branden gaande waren. In Loil stonden aan de Holthuizerstraat twee schuren in brand. In Nieuw-Dijk stond aan de Tolweg een hooizolder in brand. In deze schuur stonden nog paarden die door de politie in veiligheid werden gebracht. Bij de branden raakte niemand gewond. Naar aanleiding van de branden wordt er een uitvoerig buurtonderzoek gedaan. Nu is het technische en tactische onderzoek drukgaande. Bij dit onderzoek is er nauw contact met het onderzoeksteam van Noord-Oost-Gelderland. Zij onderzoeken een reeks brandstichtingen die in de afgelopen periode plaats hebben gevonden in de Achterhoek.
De politie van district Rivierenland voert verscherpte toezicht uit in de omgeving van Didam. De politie verzoekt om verdachte situaties in de nachtelijke uren te melden bij de politie.

voor nadere informatie:
Carla Verhaaf
communicatie district Rivierenland
0316-368031

---

Gelderland-Midden