Binnensticht, 10.15 uur

Utrecht 23-11-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Muur stort in

BILTHOVEN Op maandag 22 november raakte een man gewond toen een stuk van een muur instortte.

Rond 15.25 uur waren mannen, waaronder een 65-jarige man uit Bussum, aan het werk in een gegraven gat onder een woning aan de Sweelincklaan. Plotseling stortte een gedeelte van een muur in en kwam in het gat op de benen van de 65-jarige man terecht, waarbij het gat ook gedeeltelijk vol met zand stortte. De Bussummer werd door collegas bevrijd. Twee ambulances, een traumahelikopter en een politie-eenheid gingen ter plaatse.

De Bussummer is met beenletsel per ambulance naar het UMC gebracht. Door de Arbeidsinspectie is ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Poging inbraak

BOSCH EN DUIN Op maandag 22 november werd een inbreker op heterdaad betrapt, maar wist te ontkomen.

Rond 14.40 uur bevond een 62-jarige man zich in zijn kantoor achter zijn woning aan de Taveernelaan. Plotseling hoorde hij een krakend geluid uit de richting van zijn woning komen. Toen hij poolshoogte ging nemen, zag hij dat een man zijn hoofd door het kelderraam van de woning had gestoken en kennelijk naar binnen wilde klimmen.

De bewoner rende in de richting van de inbreker. Die ging er vandoor, maar moest langs de bewoner. Daarbij trachtte hij de bewoner met een steekvoorwerp te steken. De bewoner wist de steek echter af te weren, waarna de verdachte vluchtte.

Signalement:

Licht getinte man van achter in de 20 jaar, kort kroes haar, normaal postuur, ± 1.75 meter en dikke lippen. Hij droeg een gewatteerde donkerblauwe parkajas met een witte kraag met twee touwtjes en een blauwe broek (mogelijk trainingsbroek). Hij reed weg op een fiets voorzien van een fietstas.

Getuigen die de verdachte in de omgeving gezien hebben of hem menen te (her)kennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844 of via Misdaad Anoniem 0800-7000.