Politie Groningen

Persberichten dinsdag 23 november 2004

provincie Groningen, 23-11-2004 -

Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft maandag op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden.
Hereweg: aantal geregistreerde voertuigen: 876, aantal overtredingen: 82, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Groningerweg (N361): aantal geregistreerde voertuigen: 570, aantal overtredingen: 104, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Diamantlaan, Zernikelaan en Blauwborgje: aantal overtredingen: 23, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Stuurboordswal: aantal geregistreerde voertuigen: 35, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen: brommerdief aangehouden
De politie heeft maandagmiddag op de Florakade een 24-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal. Politieagenten werden door een getuige aangesproken dat hij een jongen met een bromfiets had zien lopen, terwijl deze nog op het stuurslot stond. De verdachte en de bromfiets werden op de Florakade aangetroffen. Bij het zien van de politie gooide de man de bromfiets op de grond en zette hij het op een lopen. Na een korte sprint kon de brommerdief worden achterhaald. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat de bromfiets uit een stalling bij een school aan de Pop Dijkemaweg was weggenomen. De eigenaar, een 17-jarige jongen uit Groningen, heeft inmiddels aangifte gedaan. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De bromfiets bleek beschadigd door het verbreken van het stuurslot. Daarnaast was kras- en lakschade aan het voertuig ontstaan. De 17-jarige heeft zijn eigendom inmiddels teruggekregen. De politie maakt proces-verbaal op.