TROS

Afdeling Communicatie TROS, AVRO, BNN
Hilversum, 23-11-2004

Televisie
HET GLAZEN HUIS

EINDE VOOR HET GLAZEN HUIS

De mediasoap HET GLAZEN HUIS stopt begin februari 2005. AVRO, BNN, TROS en de netcoördinator van Nederland 2 hebben dit besluit in goed overleg met producent Endemol Nederland bv genomen.

HET GLAZEN HUIS is een ambitieus en uniek project van de netpartners van Nederland 2 die een nieuwe, kwalitatieve weekendserie wilden brengen. Helaas heeft de kijker de serie nooit in groten getale gevonden. AVRO, BNN, TROS, Endemol en de netcoördinator hebben in een eerder stadium stappen ondernomen om het tij te keren door de uitzendtijd te wijzigen en de verhaallijnen aan te passen. Echter zonder het gewenste resultaat. De netpartners zijn van mening dat ze de middelen die de omroepen hebben beter aan kunnen wenden voor nieuwe Nederlandstalige dramaprojecten.

Er wordt nu geschreven aan een spannend einde van de serie waarvan de ontknoping in aflevering 63, februari 2005, te zien is. De kijker kan zo op gepaste wijze afscheid nemen van de personages. Vanaf januari wordt HET GLAZEN HUIS geprogrammeerd op woensdag, donderdag en vrijdag om 23.00 uur op Nederland 2.

De betrokken partijen staan achter het besluit maar betreuren het einde van de serie waar met veel enthousiasme door de cast en crew aan is gewerkt.