Heuvelrug, 10.50 uur

Utrecht 23-11-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Rijbewijs kwijt

RHENEN In de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 november moest een beginnend bes tuurderzijnrijbewijsinleveren.

Rond 01.00 uur zagen politiemensen een automobilist over de Oude Veensegrindweg rijden. Zij wilden de bestuurder controleren en gaven hem een stopteken. Daar schrok hij kennelijk zo van, dat hij naar rechts uitweek en tien meter een gemaaid maisveld inreed, waar hij tot stilstand kwam.

Uit de blaastest bleek dat hij veel te diep in het glaasje had gekeken en de bestuurder, een 20-jarige man uit Veenendaal, werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 745 ug/l, bijna 3,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De bestuurder moest zijn (beginners-) rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

VEENENDAAL De politie heeft op maandag 22 november van 16.00 uur tot 17.00 uur met de lasergun een snelheidscontrole op de Bevrijdingslaan gehouden. Twintig automobilisten reden te hard. De bestuurder met de meeste haast reed 75 km/u.

Automobiliste gewond

RENSWOUDE Op maandag 22 november raakte een automobiliste gewond bij een aanrijding.

Rond 12.15 uur reed een 69-jarige automobiliste uit Scherpenzeel vanuit een uitrit de Biesbosserweg op in de richting van de Oude Holleweg. Daarbij verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende 30-jarige automobiliste uit Renswoude, met een aanrijding tot gevolg. Daarbij kwam de Scherpenzeelse met haar auto in een sloot terecht. Zij werd door passanten uit haar auto gehaald en is met hoofdletsel en onderkoelingsverschijnselen per ambulance naar het Gelderse valleiziekenhuis in Ede gebracht. De andere automobiliste en haar twee kinderen raakten niet gewond.